Майстер-клас "Прикрашання пляшки шоколадними цукерками2

Про матеріал
Майстер-клас для підготовки учнів за професією "Продавець продовольчих товарів" дозволяє формувати естетичний смак щодо оформлення подарункових наборів.
Перегляд файлу

Торецький професійний ліцей

 

 

 

М Е Т О Д И Ч Н А  Р О З Р О Б К А
М А Й С Т Е Р  -К Л А С У

 

«ПРИКРАШАННЯ ПЛЯШОК ШОКОЛАДНИМИ ЦУКЕРКАМИ»

 

Єдиний шлях, який веде до знань – це діяльність.

 

fb3c09fefb1f35621bbb9e5d665c7a38.jpg

 

 

 

Торецьк 2022

Торецький професійний ліцей

 

Розглянуто та схвалено на засіданні

методичної комісії ЗПП,ПТП,ППП

професій торгово-кулінарного напрямку

Протокол №____

Від «___»_______р.

Голова  МК _______ Лазорько В.В.

                                  Затверджую

                                  Заступник директора з НВирР

                                  Торецького  професійного ліцею

                                   _______________   О.В.Злобіна  

      

 

 

 

 

 

 

 

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА МАЙСТЕР-КЛАСУ

 

«ПРИКРАШАННЯ ПЛЯШОК ШОКОЛАДНИМИ ЦУКЕРКАМИ»

 

Єдиний шлях, який веде до знань – це діяльність.

 

 

 

 

                                                                                        Розробила:

майстер в/н Водоп′ян С.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Однією з  ефективних форм  розповсюдження  власного  педагогічного досвіду є майстер-клас.

Дане поняття широко використовується в багатьох сферах діяльності людини, в тому числі й в освіті. Найчастіше в педагогічному співтоваристві під майстер-класом розуміють відкритий урок, захід, презентацію досягнень педагога.

 

Майстер-клас - це ефективна форма передачі знань і умінь, обміну досвідом навчання і виховання, центральною ланкою якої є демонстрація оригінальних методів освоєння певного змісту за активної ролі всіх учасників заняття. Майстер-клас - це особлива форма навчального заняття, яка заснована на «Практичних» діях показу і демонстрації творчого вирішення певного пізнавального та проблемного педагогічного завдання. 

 

Найважливішими особливостями майстер-класу є:

-прийоми,що розкривають творчий потенціал як майстра,так і учасників майстер-класу:

-предоставлення можливості кожному учаснику певним чином віднестись до пропонованого методичного матеріалу;

-процес пізнання набагато важливіший,цінніший,ніж саме заняття;

-формавзаємодії-співпраця,співтворчість,спільний пошук.

 

В технології проведення майстер-класу головне не повідомити і засвоїти інформацію,а передати способи діяльності,тобто прийоми,методи,методику чи технологію.

 

Форма роботи майстер-класу в найсильнішому ступені залежить від напрацьованого майстром стилю своєї професійної діяльності, яка, в остаточному підсумку й задає на майстер-класі споконвічну точку відліку в побудові загальної схеми проведення цього цікавого організаційно-педагогічного заходу. А ініціатива, бажання та прагнення педагога-майстра представити свій досвід у цій організаційно-педагогічній формі сторицею окупляться можливістю одержати такий необхідний будь-якому справжньому професіоналу матеріал для творчих роздумів, подальшого послідовного вибудовування свого поступального руху до висот справжнього педагогічного професіоналізму, активного сходження шляхом безперервного професійного росту та самовдосконалення.

 

 

 

 

 

 

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ МАЙСТЕР-КЛАСУ

 

Тема: Прикрашання пляшок шоколадними цукерками.

 

Мета заходу:

Навчальна: познайомити присутніх з технологією прикрашання пляшок шоколадними цукерками

 

Розвиваюча: розвивати практичні  навички щодо прикрашання пляшок шоколадними цукерками

 

Виховна: виховувати у здобувачів освіти любов до обраної професії,креативності мислення,працелюбності

 

Тип заходу:  майстер-клас

 

Дидактичне забезпечення: розробка заходу

 

Матеріально-технічне забезпечення:

-пляшки з напоями. шоколадні цукерки;

-термопістолет, гофрований кольоровий папір,ножиці,елементи декору

 

 

ХІД МАЙСТЕР-КЛАСУ

 

Вступне слово майстра виробничого навчання.

 

Показ прийомів прикрашання пляшок з напоями шоколадними цукерками.

 

Висновок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступне слово

 

Доброго дня,шановні гості!

Вітаємо Вас на нашому майстер-класі щодо прикрашання пляшок з напоями шоколадними цукерками.

Прикраса цукерками-універсальний варіант декорування. Така посудина буде добре виглядати ,дарувати приємний настрій,її по достоїнству оцінять у щорічні свята. Композиції, в яких використовуються шоколадні цукерки виходять настільки привабливими, що навіть і шкода таку красу їсти і пити. Зате уявіть, як приємно буде і подарувати, і отримати  такий  подарунок.

 

 

 

Показ прийомів прикрашання пляшок цукерками

 

Перед початком роботи ознайомимось з правилами користування термопістолетом,які стануть нам у нагоді: обережність і дотримання техніки безпеки при роботі з термоклеевим  пістолетом повинні стояти на першому місці з двох причин:

 -перше – це електричний прилад, до якого повинні застосовуватися всі ті ж правила ТБ, що і до інших;

-друге- при роботі пістолет нагрівається до температури 170-230°С, і потрібно діяти акуратно,  щоб не одержати опіків.

 

 

Прикрашання пляшки шампанського шоколадними цукерками у вигляді «АНАНАСУ»

 

Починати виконувати ананас з пляшки шампанського і цукерок потрібно з підготовки робочого місця.

 Це необхідно, щоб в процесі роботи  розігрітий  клей не встигав висохнути, все добре зафіксував.  Кріпити ласощі потрібно швидко. При підготовці солодощів клей на обгортку потрібно наносити маленькою краплею, щоб він не розплавив фантик.

 На столі розкладаємо всі матеріали  та  інструменти  в  такому порядку:

  • термоклей;
  • цукерки;
  • пляшка шампаського:
  • гофрований кольоровий папер:
  • ножиці

Покрокова  інструкція  наступна:

  1. Перед початком роботи клей треба розігріти.
  2. Підготовка солодощів полягає у видаленні хвостиків обгортки, для цього їх клеєм потрібно закріпити з тильного боку  солодощі.
  3. Готуємо пляшку: поверхню основи обклеюємо кольоровим папером

Наступний етап – кріплення солодощів, які важливо розташувати один до одного максимально щільно.

Починати роботу потрібно від низу пляшки. Для одного ряду потрібно приблизно 10-11 штук цукерок. Вони кріпляться до пляшки стороною, на яку загнуті хвостики обгортки.

 

Наступний етап – оформлення листків, декорування подарунка

 

Робиться це таким чином:

  1. Нарізаємо кольоровий папер у формі листочків ананаса. Кількість аркушів – на свій розсуд.
  2. Приклеюємо вирізані листочки на горлечко пляшки. Починати треба зверху і рухатися донизу, кріпити внапуск.

 

 

 

http://radka.in.ua/wp-content/uploads/2018/04/f45c17f0fee3b90fff3b0758f754228d.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИСНОВОК

У сучасній підготовці існує багато форм та методів інноваційного навчання,спрямованих на якісне засвоєння знань,розвиток розумової діяльності,виявлення умінь та навичок,набуття досвіду та пошукова робота. Однією з таких форм є майстер-класи, які забезпечують розвиток творчого професійного мислення,пізнавальної мотивації і професійного використання знань.

Даний майстер-клас вміщує впровадження сучасних технологій при оформленні та декоруванні подарункових наборів,спрямований  на розширення кругозору,розвиток творчих здібностей.

Велика увага приділяється вихованню любові до праці,до обраної професії.

Використання сучасних виробничих технологій вимагає творчого підходу до роботи,постійного пошуку нових ідей при оформленні подарункових наборів.

Запропоновану сучасну виробничу технологію можна впроваджувати на уроках виробничого навчання,що дасть можливість покращити якість підготовки продавців продовольчих товарів,зацікавить учнів до навчання по обраній професії.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Додано
13 травня 2022
Переглядів
290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку