Майстер-клас «Створення скрайбінг-презентації за допомогою сервісу SparcolVideoScribe»

Про матеріал

У роботі здійснено огляд сервісу SparkolVideoScribe. Сервіс SparkolVideoScribe дозволяє створювати відеоролики з ефектом промальовування сюжету від руки. Сервіс відзначається простотою використання. В кінці огляду є посилання на скрайбінг-презентацію "Історія розвитку комп'ютерної техніки", створену за допомогою даного сервісу. Може використовуватись вчителями інформатики під час вивчення даної теми.

Перегляд файлу

КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №3»

Вчитель інформатики Крисюк В.М.

Майстер-клас «Створення скрайбінг-презентації за допомогою сервісу SparcolVideoScribe»

Сервіс SparkolVideoScribe  дозволяє створювати відеоролики з ефектом промальовування сюжету від руки. Сервіс відзначається простотою використання. У пробній версії програми передбачено 3 готові шаблони, які допоможуть створити свою першу анімовану презентацію. Шаблони є готовими варіантами викладу навчального матеріалу.

У програмі передбачена велика бібліотека анімованих зображень і картинок на різні тематики. По кожній картинці можна подивитися короткий відео – прев’ю про те, як вона буде намальована в кадрі презентації. У створену презентацію можна додати потрібний аудіо-супровід і записати голос за кадром. Презентація може бути експортована у відео-формат, а також у pdf файл.

Встановлення та налагодження програми

Для початку, потрібно встановити програмуSparkolVideoScribe на комп’ютері. Для цього потрібно перейти на сайт www.sparkol.com, заповнити реєстраційну форму, підтвердити обліковий запис через електронний лист та завантажити безкоштовну версію програми (мається на увазі, що безкоштовно програмою можна буде користуватись 7 днів).

  1.               Перейдіть до папки «Завантаження» та двічі клацніть файл VideoScribe.msi. Відкриється майстер налаштування.
  2.               Виконуйте вказівки майстра.
  3.               Для завершального кроку клацніть «Встановити», а після закінчення програма готова до використання.

Створення першої презентації у SparkolVideoScribe

Запуск програми: Пуск→ VideoScribe  або за допомогою ярлика на Робочому столі VideoScribe.

Вводимо логін та пароль (доступ до мережі Інтернет обов’язковий). Вікно складається з таких основних елементів:

 

скрін.png

1.Зберігання проекту із розширенням *.scribe. Це дає можливість допрацьовувати презентацію в програміVideoScribe.

2.Додавання зображень до проекту. В колекції VideoScribe є великий вибір зображень, які можна додавати до презентації, поділених по категоріях. Також, можна додавати власні зображення, імпортуючи до презентації.

3. Додавання тексту до проекту.

4.Додавання діаграми.

5. Додавання звуку до презентації. У програмі VideoScribe є досить велика колекція музики, яку можна додати. Також можна додати свій звуковий файл.

6. Записати власне озвучення.

7. Додати фон або текстуру.

8. Змінити вигляд «руки».

 

 

9. Попередній перегляд презентації.

10. Експорт презентації.

11. Властивості об’єкта презентації.

Прикладом використання SparcolVideoScribe для створення скрайбінг-презентацій є ролик «Історія розвитку комп’ютерної техніки». В даному ролику  розповідається про першу обчислювальну техніку, як вона змінювалась, вдосконалювалась. Показано вчених, які внесли свій вклад в розвиток комп’ютерів. Можна використовувати на уроках інформатики, математики, виховних годинах. Переглянути ролик можна за наступним посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=OLGyz50d7pQ&feature=youtu.be

 

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Майстер-класи
Додано
26 липня 2018
Переглядів
2261
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку