Презентація на семінар з інформатики "Форми роботи з використанням Інтернету"

Про матеріал

Дану презентацію підготувала на районний семінар учителів інформатики. Вона розкриває тему "Форми роботи з використанням Інтернету".В презентації представлені різні види уроків і форм роботи та можливості мережі Інтернет на кожному з них.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Форми та методи роботи з використанням мережі Інтернет. Підготувала вчитель інформатики Мостівського НВК Онищак В. С. Районний семінар вчителів інформатики 06.04.2016 Мостове,2016

Номер слайду 2

Урок-презентація Активну роль на такому уроці виконує вчитель. Основа уроку - це виклад матеріалу, проілюстрований малюнками, простими та анімаційними схемами, анімаційними та відео фільмами, об'єднаними разом за допомогою програми Power. Point. До пошуку матеріалів можна залучати учнів. У ході уроку така презентація може демонструватися як за допомогою мультимедійного проектору, так і на комп'ютерах.

Номер слайду 3

Інтернет-урок Інтернет може застосовуватись частково, як допоміжний засіб під час уроку, а можуть організовуватись і цілі Інтернет-уроки в комп'ютерних класах, або віртуальні школи (інформаційно-комунікаційні комплекси, що дозволяють взаємодіяти вчителю та учню опосередковано, через глобальну мережу). Так, одним з перспективних напрямків у роботі вчителя можуть стати Інтернет-уроки. Що привертає увагу вчителя до цих уроків?

Номер слайду 4

· структура уроків, незважаючи на відмінності у тематиці та різний підхід до подачі матеріалу, є пізнавальною.· представлений матеріал можна використовувати як самостійний, наприклад, на уроках з перекладу та країнознавства, і як допоміжний при вивченні планових тем.· уроки можна роздрукувати та використовувати безкоштовно.

Номер слайду 5

Віртуальний експеримент Учні, працюючи в он-лайн режимі, моделюють процеси і явища, змінюючи їх параметри, чим впливають на поведінку об'єкта. Робота відбувається в індивідуальному порядку.

Номер слайду 6

Урок-дослідження Це форма уроку, коли активну роль виконують учні. Основна мета такого уроку: формування навичок пошуку інформації в Інтернет, її аналіз, структурування, підведення підсумків.

Номер слайду 7

Електронна лабораторна робота Ця форма уроку припускає самостійну або колективну роботу учнів по організації спостережень, науковий аналіз результатів та оформлення їх у лабораторному електронному журналі.

Номер слайду 8

Тематичний проект Колективна робота учнів, наприклад із створення сайту, присвяченого певній темі чи об'єкту, що вивчається.

Номер слайду 9

Електронна вікторина Організація змагальної діяльності учнів під час уроку та у позаурочний час з використанням комп'ютерних технологій. Така форма роботи дозволяє мотивувати дітей на одержання розширених знань з предмету.

Номер слайду 10

Дистанційне навчання Це навчання учнів засобами віддаленого доступу з використанням мережевої форми навчання. В даний час освітні установи реалізують різноманітні моделі дистанційного навчання, які дозволяють учням засвоювати освітні програми в різних формах: у формі екстернату, сімейного навчання, а також як додаткову освіту.

Номер слайду 11

Електронне тестування Використовується для самоаналізу та самооцінки учнів. Для електронного тестування учнів можна використовувати як готові електронні тести так і створювати власні.

Номер слайду 12

Електронний урок Це самостійна робота учня з використанням готового електронного підручника. Готові електронні підручники не завжди можна використовувати повністю, часто вони не відповідають навчальній програмі, тому педагогам варто навчитися створювати електронні посібники за допомогою спеціальних програм.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
26 липня 2018
Переглядів
1211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку