Майстер-клас Виготовлення Різдвяного віночка

Про матеріал
Різдвяний вінок – особливий елемент новорічного інтер’єру, що був запозичений із Західної Європи. Це не лише прикраса, а й оберіг. Якщо повісити вінок на двері, то він обов'язково захистить вашу родину від усяких бід та негараздів, принесе радість, щастя і достаток.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різдвяні вінки

Номер слайду 2

Різдвяний вінок – особливий елемент новорічного інтер’єру, що був запозичений із Західної Європи. Це не лише прикраса, а й оберіг. Якщо повісити вінок на двері, то він обов'язково захистить вашу родину від усяких бід та негараздів, принесе радість,щастя і достаток.

Номер слайду 3

Новорічні вінки виготовляють із різноманітних матеріалів: тканини, дерева, бісеру, шишок,цукерок, печива, лози, ялинкових іграшок, ґудзиків та інших красивих деталей,які знайдуться у вашому будинку.

Номер слайду 4

Виготовлення будь-якого вінка починається із основи, на якій будуть триматися деталі. В якості каркасу може бути кільце з картону, паралон, газета, дріт, лоза, шина із дитячого велосипеда.

Номер слайду 5

Окрім традиційних, існує безліч нестандартних рішень для виготовлення різдвяного вінка своїми руками: з пробок з-під вина, з печива та цукерок, з цитрусових, з ґудзиків , з ниток для в’язання…

Номер слайду 6

У деяких народів кругла форма вінка асоціюється з формою кола і багато тисячолітьтому, задовго до появи християнства, символізувала собою Сонце. У древніх слов'ян вінок символізував безкінечність роду і захист від темних сил. У грецькій міфології вінки пов'язані з Богами Олімпу.

Номер слайду 7

Різдвяний вінок був введений в різдвяні традиції гамбурським та лютеранським теологом Йоганом Гінріхом Віхерна. Він змайстрував зі старого дерев'яного колесавінок, прикрашений 24 малими червоними і 4 великими білими свічками. Щоранку в цьому вінку запалювалося по 1 малій свічці до яких по неділях додавалась велика свічка

Номер слайду 8

У символіці різдвяного вінка виділяють кілька значень. Спочатку додавання світла у вінку символізувало зростаюче очікування народження Христа, «світла миру». До цього додавалися додаткові значення: кругла форма вінка - безкінечність буття,вічнозелені хвойні рослини символізують вічне життя, дзвіночки на різдвяних вінках покликані відганяти злі духи.

Номер слайду 9

Слово вінок походить від староанглійського »writhen», що означає «корчитися»,або «крутити». Мистецтво вішати вінки виникло у римлян, які чіпляли їх на дверях,як знак перемоги і підкреслювання їхнього статусу у суспільстві. Жінки, як правило,носили їх як головні убори, як символ гордості, а також одягали їх під час особливихвипадків, таких як весілля.

Номер слайду 10

Фантазія сучасних дизайнерів у виготовленні різдвяних вінків невичерпна.І все-таки, ніщо не зрівняється з виробами, виготовленими власними рукамиу родинному колі. Створені з веселою фантазією, терпінням і майстерністю, вони приносять ту теплоту і радість, яку не купиш у магазині.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Інші матеріали
Інкл
Додано
29 січня 2021
Переглядів
1496
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку