Майстер-клас з художнього текстилю "Берегиня".

Про матеріал
Художній текстиль . Нитки -це дивовижний матеріал.Що тільки з ними не роблять: шиють, в'яжуть, плетуть: килими, гобелени, панно; вишивають дивовижні за красою картини. Вироби в техніці аплікації з ниток виглядають оригінально, прийоми роботи з ним прості і надають безмежні можливості для творчого самовираження.
Перегляд файлу

Художній текстиль

      Дивовижний матеріал - нитки! Що тільки з ними не роблять: шиють, в'яжуть, плетуть: килими, гобелени, панно; вишивають дивовижні за красою картини.  Вироби в техніці аплікації з ниток виглядають оригінально, прийоми роботи з ним прості і надають безмежні можливості для творчого самовираження.

      Техніка аплікації з ниток дуже цікава, захоплююча, доступна людям різного віку. Опанувавши елементарні прийоми роботи в цій техніці, на основі отриманих знань можна створювати власні роботи. Виявляючи в цих роботах креативність, творчі здібності індивіда, що характеризуються готовністю до породження принципово нових незвичайних ідей, що відхиляються від традиційних або прийнятих схем мислення.

      Застосування робіт:

1. Як самостійний виріб, оформивши у рамку.

2. Як прикраса інтер'єру кімнати.

3. Як додаток до великої композиції (3 D ефект).

    Така техніка доступна навіть маленьким дітям, так як вона проста у виконанні і викликає інтерес у дітей. Яскраві і приємні на дотик нитки діють заспокійливо на дітей. Заняття рукоділлям розвиває інтерес дітей до декоративно-прикладного мистецтва. Це чудовий спосіб  вдосконалення пальчикової маторики дітей. Це сприяє розвитку у дітей зорового сприйняття, уяви, зорово-моторної координації, формує плавність, ритмічність і точність рухів.

      Памятайте про техніку безпеки при роботі !!!

У даному майстер-класі пропонується виконати роботу «Берегиня»:

 На першому етапі, перш ніж приступити до виконання роботи, необхідно ретельно опрацювати кожну деталь ескізу.

                                          20200331_222143

 

Другий етап роботи – підготувати все необхідне для роботи: в’язальні нитки, шовкові, ірис, муліне, ножиці, клей чи клейовий пістолет, картон, блискітки, рамка, тканина для фону.

                                   20200327_145326

 На третьому етапі –  композиція розбивється на елементи і канцелярським ножем або ножицями вирізаються деталі «Берегині». Потім ці деталі обмотуються нитками з використанням клейового пістолету чи клею «Дракон».  Причому, відразу весь малюнок клеєм не змащується, а тільки ті місця, над якими робота ведеться в даний момент. Робота виконується зверху вниз.

                           20200327_150729

На четвертому етапі - робота оформляється у рамку , обтягнуту текстилем для створення фону та декорується.

                                 

       У Китаї існує повір’я про червону нитку долі. Відомий міф розповідає, що Боги зав’язують червону нитку навколо щиколоток двох людей, тих, яким судилося вплинути на долю одне одного, або ж завжди бути разом. Нитка може розтягуватися або заплутуватися, але ніколи не розірветься. З часом нитка починає скорочуватися доти, доки нарешті дві людини не зустрінуться.

    От яке велике значення має нитка долі для кожного з нас. Тож не варто зволікати — ну ж бо створювати вироби з ниток та дарувати їх рідним і близьким! Ану ж, ці маленькі кольорові шедеври «влаштують» нам зустріч з другими половинками, або допоможуть знайти вірного друга на все життя.

     Бажаю успіху !!!

 

 

docx
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
2791
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку