Майстер-клас з ниткографії УІЧОЛІ. ТЕМА: Панно "Вишеньки ".

Про матеріал
Майстер-клас з ниткографії УІЧОЛІ. ТЕМА: Панно "Вишеньки ". Дана розробка розкриває особливості виконання панно нитками для в'язання, що створює неповторну текстуру та візуальну композицію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з ниткографії УІЧОЛІ. ТЕМА: Панно « Вишеньки»Презентацію виконала Каджарова Н. В.

Номер слайду 2

- це викладання контурних зображеньшнуром чи товстою ниткою. НИТКОГРАФІЯ УІЧОЛІ

Номер слайду 3

Корені такої ниткографії можна знайти у індіанського народу Уічолі, що проживає в західній і центральній Мексиці. Уічолі з давніх часів займались ткацтвом, вишивкою, узорним плетінням, бісерним рукоділлям. Автор - антрополог Роберт Зінгг

Номер слайду 4

Картини цього племені, виконані в характерному стилі, також стали широко відомими. Традиційно вони представляють собою круглу чи квадратну дощечку з отвором в центрі, вкриту з обох боків сумішшю бджолиного воску і соснової смоли, на котру наклеєні різнокольорові шерстяні нитки.

Номер слайду 5

«Малюнки», виконані в техніці ниткографії, відрізняються м'якістю форм, здаються об'ємними і «живими». Окрім того робота з приємними на дотик матеріалами заспокоює і розвиває цікавість до вивчення творчості різних народів світу, а також дає можливість альтернативному використанню традиційних матеріалів.

Номер слайду 6

Роботи сучасних майстрів виконані в техніці ниткографія Уічолі

Номер слайду 7

ВИГОТОВЛЕННЯ КАРТИНИ «ВИШЕНЬКИ »Ниткографія Уічолі

Номер слайду 8

1. Інструменти та матеріал:основа для картини (цупкий картон чи фото рамка 10×15);клей ПВА;ножиць;простий олівець; тонка паличка чи шпажка;нитки для в’язання чорного, червоного, зеленого кольору.

Номер слайду 9

1. СТВОРЕННЯ ЕСКІЗУ. Для початку необхідно намалювати чи обвести по шаблону малюнок, що сподобався. При першому знайомстві з такою технікою зазвичай обирають зображення, що складається з простих геометричних фігур.

Номер слайду 10

2. УТВОРЕННЯ ОСНОВНОГО КОНТУРУ . На частину ліній необхідно нанести клей. Поверх якого акуратно розмістити чорну нитку. Для утворення чітких контурів, можна використовувати шпажку.

Номер слайду 11

Таким чином прокладаємо всі лінії малюнку.

Номер слайду 12

3. ЗАПОВНЕННЯ МАЛЮНКУ Внутрішній простір кожного елементу тепер необхідно заповнити відповідним кольором нитки. Наприклад, ягідку. Нанесемо по всій площі клей та по спіралі прокладемо червону пряжу.

Номер слайду 13

Намагайтесь завитки класти ближче одну до одної, щоб не було пропусків. Таким чином нитка буде повністю перекривати основу.

Номер слайду 14

Живці вишеньок прямі, тому нитку будемо класти з права наліво та обрізати в кутах.

Номер слайду 15

Щоб заповнити невеличкий простір, використовуйте відрізки пряжі.

Номер слайду 16

Хвостики вишеньок готові.

Номер слайду 17

Переходимо до заповнення листочків. Для них також використовуємо відрізки. Наближаючись до середньої жилки, довжина ниток поступово буде зменшуватись.

Номер слайду 18

Так ми продовжуємо заповнювати всі елементи малюнку.

Номер слайду 19

Вишеньки мають вийти ось такі. А якщо вам сподобалось, то можна довершити роботу створенням яскравого фону до них.

Номер слайду 20

УСПІХІВ ВАМ У ВИВЧЕННЯ НИТКОГРАФІЇ, ТВОРЧИХ ЗЛЕТІВ У РОБОТІ

Номер слайду 21

© https://podelki-doma.ru/podelki/iz-nitok/nitkografiya-dlya-nachinayushhih#ixzz5j. Cqjn. Su4http://clubs.ya.ru/hand-made/replies.xml?item_no=107529 http://domznaniy.my1.ru/index/nitkografija/0-17 http://ru.wikipedia.org/wiki/Уичолиhttp://images.yandex.ru/http://clubs.ya.ru/hand. САЙТИ ЩО БУЛИ ВИКОРИСТАНІ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

pptx
Додано
16 жовтня 2020
Переглядів
5913
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку