Майстер-клас з образотворчого мистецтва "Малюємо осінь"

Про матеріал
Знайомство з нетрадиційною технікою малювання зім’ятим папером. Цю техніку доцільно використовувати при малюванні пейзажу, також натюрморту, створення орнаментальних композицій
Перегляд файлу

Майстер-клас з образотворчого мистецтва «Малюємо осінь».

Малювання зімятим папером

  Доброго дня, шановні діти!

              «Кожна дитина – художник». Це слова Пабло Пікассо і я хочу це довести. Саме на уроках образотворчого мистецтва зявляється реальна можливість навчитися бачити навколишній світ, і бачити його по-своєму, не переказуючи чужих думок, а мати власні думки й переконання. Кожний з вас є унікальною особистістю, незалежно від вашого віку. І я неспроможна істотно впливати на зміну вашої особистості. Я маю змогу лише спрямувати ваш інтерес у потрібному напрямку, розбудити вашу творчу уяву або хоч би цікавість.

              І невипадково, уроки з нетрадиційною технікою малювання є найбільш цікаві для вас, де, навіть, найслабший учень може виконати роботу на високому рівні.

              Сьогодні я познайомлю вас з нетрадиційною технікою  малювання зім’ятим папером. Цю техніку доцільно використовувати при малюванні пейзажу, також натюрморту, створення орнаментальних композицій. А розпочнемо ми з пейзажу, так як за вікном прекрасна пора року осінь.

В парках і садочках,

На доріжки й трави

Падають листочки

Буро-золотаві.

Де не глянь, навколо

Килим кольористий,

Віти напівголі

Й небо синє чисте.

Метушні немає,

Тиша й прохолода –

Осінь золотая

Тихо-ніжно ходить.  (К.Перелісна)

             Для роботи нам необхідно: аркуш паперу, пензлики різних розмірів, гуашеві фарби, палітра, вода і ось такий зім’ятий папір.

Розпочинаємо роботу.

             Спочатку ми нанесемо фон для нашої композиції. Верхня частина аркуша – це небо, а нижня – земля. Тож відповідні і кольори беремо: синьо-блакитні та зелені. Не обмежуємося одним відтінком. Чим вище, тим небо темніше, а нижче – світліше. Також горизонт. Трава вище – світліше, нижче – темніша, насиченіша. До зелені додаємо – жовтизну. Так як мені подобається осінь, я хочу намалювати осінній пейзаж. Тепер перейдемо до хмаринок. Білим кольором зімятим папером робимо фактурні відтиски для зображення хмаринок. Зараз ми підготуємо фарбу для малювання майбутніх дерев. Розводимо зелену фарбу на палітрі і знову зім’ятим папером робимо відтиски форми дерев. Потім можна добавити оранжеву та жовту фарбу, так як ми малюємо осінь. Тепер ми можемо взяти пензлик і домалювати окремі деталі.

                     Ось і намалювали ми пейзаж. Я впевнена, жоден  не залишився байдужим до цієї техніки малювання. І кожна ваша робота є окремим шедевром. Спробуйте цією технікою попрацювати вдома, створити орнаментальний малюнок чи пейзаж іншої пори року. Не бійтеся експериментувати! Адже за словами Оскара Уайльда «Мистецтво – це єдина серйозна річ на світі, художник – єдина несерйозна істота», яка творить прекрасне на цьому світі.

               C:\Users\Администратор\Pictures\img063.jpg

C:\Users\Администратор\Pictures\img064.jpg

 

C:\Users\Администратор\Pictures\img065.jpg

C:\Users\Администратор\Pictures\img066.jpg

 

C:\Users\Администратор\Pictures\img067.jpg

 

 

 

C:\Users\Администратор\Pictures\img068.jpg

docx
Додано
31 жовтня 2019
Переглядів
2406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку