Медіа – презентація «Інноваційні ідеї пропагування здорового способу життя: знання, ставлення, життєві навички»

Про матеріал

Анотація до медіа-презенттації «Інноваційні ідеї пропагування здорового способу життя: знання, ставлення, життєві навички»

Тема: «Потреба в здоровому способі життя , як ознака компетентності особистості»

Обґрунтування актуальності проблеми.

Основною метою діяльності загальноосвітніх навчальних закладів є відпрацювання таких моделей навчально-виховної діяльності, які б сприяли збереженню та зміцненню здоров'я школярів, батьків та вчителів шляхом створення відповідного соціального та фізичного середовища, цілеспрямованої роботи з формування валеологічної свідомості, здорового способу життя.

Саме тому головними проблемами формування здоров'я дітей є:

створення сприятливого середовища;

дотримання санітарного законодавства під час організації

навчально-виховного процесу;

забезпечення реалізації кожною дитиною свідомого контролю за власним здоров'ям, набуття нею

навичок здорового способу життя;

- формування сталої мотивації усіх учасників навчально-виховного

процесу щодо збереження здоров'я школярів.

Тому асоціацією батьків, учителів, учнів розроблені основні напрямки роботи:

1. Сприяти усвідомленню педагогами, психологом, медичними працівниками того, що людина – унікальний витвір природи і не може бути поганою чи гарною.

2. Забезпечити охорону життя і здоров'я учнів у навчально-виховному процесі.

3. Забезпечити умови для творчості і самореалізації кожного учня.

4. Виховувати у школярів любов до життя.

5.Формувати здоровий спосіб життя, стимулювати творчі підходи до самоосвіти, фізичного, психологічного та духовного самовдосконалення.

6. Забезпечити профілактично- медичний рівень та правовий захист учнів.

7.Утверджувати взаєморозуміння, взаємодопомогу, співчуття і безкорисливу підтримку школярів, педагогів і батьків.

8. Здійснювати статеве виховання учнів.

9. Створювати комфортний психологічний простір для життя і розвитку кожної дитини школи.

10. Забезпечувати підвищення професійного рівня кожного педагогічного працівника, дотримання здорового способу життя дітей і дорослих.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медіа – презентація «Інноваційні ідеї пропагування здорового способу життя: знання, ставлення, життєві навички»

Номер слайду 2

ТЕМА: ПОТРЕБА В ЗДОРОВОМУ СПОСОБІ ЖИТТЯ, ЯК ОЗНАКА КОМПЕТЕНТНОСТІ ОСОБИСТОСТІ

Номер слайду 3

Обґрунтування актуальності проблеми. Основною метою діяльності загальноосвітніх навчальних закладів є відпрацювання таких моделей навчально-виховної діяльності, які б сприяли збереженню та зміцненню здоров'я школярів, батьків та вчителів шляхом створення відповідного соціального та фізичного середовища, цілеспрямованої роботи з формування валеологічної свідомості, здорового способу життя.

Номер слайду 4

Саме тому головними проблемами формування здоров’я дітей є:створення сприятливого середовища;дотримання санітарного законодавства під час організації навчально-виховного процесу;забезпечення реалізації кожною дитиною свідомого контролю за власним здоров’ям, набуття нею навичок здорового способу життя;- формування сталої мотивації усіх учасників навчально-виховного процесу щодо збереження здоров’я школярів.

Номер слайду 5

Тому асоціацією батьків, учителів, учнів розроблені основні напрямки роботи:1. Сприяти усвідомленню педагогами, психологом, медичними працівниками того, що людина – унікальний витвір природи і не може бути поганою чи гарною.2. Забезпечити охорону життя і здоров’я учнів у навчально-виховному процесі.3. Забезпечити умови для творчості і самореалізації кожного учня.4. Виховувати у школярів любов до життя.5. Формувати здоровий спосіб життя, стимулювати творчі підходи до самоосвіти, фізичного, психологічного та духовного самовдосконалення.6. Забезпечити профілактично- медичний рівень та правовий захист учнів.7. Утверджувати взаєморозуміння, взаємодопомогу, співчуття і безкорисливу підтримку школярів, педагогів і батьків.8. Здійснювати статеве виховання учнів.9. Створювати комфортний психологічний простір для життя і розвитку кожної дитини школи.10. Забезпечувати підвищення професійного рівня кожного педагогічного працівника, дотримання здорового способу життя дітей і дорослих.

Номер слайду 6

Формування мотивації до здорового способу життя, цінності здоров'я

Номер слайду 7

Формування навичок ведення здорового способу життя. Спортивне свято до Міжнародного жіночого дня «Ну-мо, дівчата!»Спортивне свято до Дня захисника України«Ми довіримо Вам нашу країну»Дівчата – школярки , справжні красуні: розумні, кмітливі і в спорті - богині. Не підведем ні батька, ні діда, нікого: нам потрібна в змаганнях перемога.

Номер слайду 8

Формування здоров`язбережувальної компетентностіМіські змагання з баскетболу. Міські змагання з футболу. Щоб зміна баскетболістам і футболістам підростала, наша команда добре працювала

Номер слайду 9

Популяризація здорового способу життя. Шкільна спартакіада у рамках Олімпійського тижня. Загальношкільний марафон до Дня Перемоги. Олімпійський вогонь палає в серцях, зміна олімпійцям підростає на очах. Перемогою пишаюсь, бути гідним намагаюсь.

Номер слайду 10

Виховуємо фізичні якості і здібності, любов до спорту, взаємодопомогу, співпереживання за своїх рідних та формуємо навички здорового способу життя. Розвивати спритність, витривалість і стійкість. Участь у міських змаганнях «Тато, мама, я – спортивна родина!»»Хочу виростати: розумна як мама, сильна , як тато – здоров'я своє зберігати .

Номер слайду 11

Оптимізація режиму навчального закладу та рухового режиму. Загальношкільна ранкова зарядка. Рухливі перерви. Поки дзвоник на урок не закликає, нас ранкова зарядка чекає. Встигнем відпочити, щоб далі знаннями оволодіти.

Номер слайду 12

Створення безпечного комфортного освітнього середовища. Урахування вікових особливостей учнів у проведенні спортивних заходів

Номер слайду 13

Наші спортивні надії, взірець для наслідування. Літвінов Роман Васильович 26.03.2003 р.н. Трьох кратиний чемпіон м. Краматорська. Чемпіон м. Красноармійська. Чемпіон Донецької областіМіжнародний турніа «Азовец — 2016» І місце. Батрак Олександра Сергіївна03.10.2004 р.н. Міжнародний чемпіонат зі спортивної аеробіки Австрія та Чехія І місце. Чемпіонат України зі спортивної аеробіки м. Київ І місце. Кубок Азовського моря І місце.

Номер слайду 14

Проведення моніторингу стану здоров'я учасників навчально-виховного процесу. Самооцінка стану здоров`я респондентами* (діагностичні данні на 28.09.2015)Самооцінка стану здоров`я респондентами (діагностичні данні на 16.05.2016)*респонденти – учні 3-4 класів

Номер слайду 15

Систематична і послідовна робота сприяє формуванню гармонійно розвиненої особистості, з класними поглядами, здатної довго і щасливо жити в суспільстві й керуватися установкою на здоровий спосіб життя. Ми виходимо з ідеї гармонії, єдності всіх складників здоров’я: фізичного, соціального, психічного - з метою виховання творчої, високоінтелектуальної, соціально адаптованої особистості.

Номер слайду 16

pptx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
1952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку