Медіація, її переваги та особливості

Про матеріал
Тут ви можете легко дізнатись про медіацію, її переваги та як за допомогою неї вирішувати конфлікти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медіація. Балабанов Іван

Номер слайду 2

Що таке медіація. Медіація (англ. mediation — посередництво) — вид альтернативного врегулювання суперечок, метод вирішення суперечок із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту. На відміну від формального судового чи господарського процесу, під час медіації сторони доходять згоди самі — медіатор не приймає рішення за них.

Номер слайду 3

Принципи медіаціїДобровільність: Кожна з сторін добровільно обирає рішення щодо участі у переговорах і усвідомлює, що рішення може бути досягнуте тільки шляхом співробітництва; можливість добровільного припинення процесу на будь-якому етапі. Конфіденційність: Усе, що відбувається на медіації не розголошується ні медіатором, ні сторонами. За винятком ситуацій, коли сторони планують завдати шкоди собі чи комусь. Щирість намірів щодо вирішення конфлікту. Неупередженість посередника (нейтральність)Розподіл відповідальностіСторони несуть відповідальність за прийняття рішення та його виконання, медіатор — за дотримання правил та принципів процедури.

Номер слайду 4

Переваги медіації: Економія часу. Зниження вартості процесу вирішення спору. Можливість впливати на результат. Конфіденційність процедури. Можливість збереження або відновлення ділових взаємин з партнерами. Можливість запобігти виникненню подібних конфліктів у майбутньому. Гарантія виконання рішення (у випадку успішної медіації)

Номер слайду 5

Цінність медіації персонально для мене. Для мене медіація стала новим шляхом подолання конфліктів та способом подивитися на інших людей з іншого боку. Я почав мислити по-іншому та дізнався більше про конфлікти. Я зрозумів, що це є частиною нашого життя і вирішення конфліктів є необхідноя навичкою у 21 столітті.

pptx
Додав(-ла)
Chaos EyVanVen
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Інкл
Додано
27 квітня 2021
Переглядів
902
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку