МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я «Ти як? Як ти?»

Про матеріал
Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я «Ти як? Як ти?»Година психолога

Номер слайду 2

Знайомство. Готові?

Номер слайду 3

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: ЯК ПОДБАТИ ПРО СЕБЕ? Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Що таке ментальне здоров’я? Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.

Номер слайду 4

Стан ментального здоров’я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних та навіть економічних. Психічно здорова людина:може розрізняти свої емоції, керувати ними та гармонійно функціонувати;здатна спілкуватися і будувати стосунки з іншими;розвивається й навчається;позитивно оцінює себе, приймає та любить;приймає власні тверді рішення;нормально адаптовується до нових умов життя;може розв’язувати проблеми. Здатність отримувати задоволення від життя — основна риса ментально здорової людини.

Номер слайду 5

Психічні розлади становлять проблему і навіть загрозу, адже сьогодні близько 14% усіх відомих захворювань стосуються власне ментальних проблем. Чимало людей не визнають своїх труднощів або ж не мають доступу до належного лікування. Існує понад 200 класифікованих видів психічних захворювань. Найбільш  розповсюджені з них: тривожні і поведінкові розлади, гіперактивний розлад з дефіцитом уваги, порушення харчової поведінки, розлади спектру шизофренії, депресія, посттравматичний синдром, залежність від психоактивних речовин.

Номер слайду 6

2023 р.

Номер слайду 7

Підтримувати власне ментальне здоров’я можна самостійно. Для цього необхідно:●дбати про режим сну;●уникати стресових ситуацій та навчитись адекватно на них реагувати;●збалансувати  харчування і додати фізичної активності — іноді достатньо активізувати організм та налагодити гормональний фон, щоб виправити ситуацію.

Номер слайду 8

7 простих способів зберегти ментальне здоров’я 1. Чіткий та сталий розпорядок дня2. Фізична активність3. Повноцінне харчування5. Тактильні контакти4. Спільні заняття з рідними, друзями6. Можливість виговоритися7. Спрощений побут

Номер слайду 9

Психологічна хвилинка

Номер слайду 10

Якщо вибрали дерево №1 Це зображення подобається романтичним людям. Вони найчастіше перебувають у піднесеному настрої та люблять мріяти. Такі люди можуть бути злегка наївними і занадто довіряти оточуючим. Це призводить до того, що багато хто користується такою добротою, нічого не пропонуючи натомість. Якщо вибрали дерево №2 Це вибір реаліста, який відрізняється емоційною стійкістю. Таку людину важко вивести з себе, або змусити робити те, що вона не хоче. Така особистість практично завжди перебуває в гарному настрої, не схильна до експресивних вчинків і необдуманих дій. Така людина буде хорошим сім’янином і надійним діловим партнером. Якщо вибрали дерево №3 Це дерево подобається непередбачуваним та імпульсивним особистостям. Їх настрій мінливий і може змінюватися без видимих ​​на те причин. Така людина не може швидко приймати рішення. Вона сумнівається в своєму виборі та часто змінює точку зору. Якщо вибрали дерево №4 Таке дерево вибирають консервативні особистості. Вони не люблять змін і насторожено ставляться до нових знайомих. Настрій такої людини повністю залежить від того, наскільки все те, що відбувається відповідає очікуванням. Якщо щось пішло не за планом, людина впадає у відчай та швидко опускає руки.

Номер слайду 11

Бережіть себе!Гарного дня!2023 р.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
1157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку