Метод реклами на уроках математики

Про матеріал
Презентація. "На Урок" Метод реклами на уроках математики. Математична грамотність як ключова компетентність НУШ. Метод реклами зацікавлює учнів своєю новизною, сучасністю. Адже вони бачать, яке велике значення в житті має реклама. Користуючись цим прийомом, часто даю учням завдання підготувати рекламу про якесь математичне поняття, застосування якоїсь теми. А на уроці йде “трансляція реклами”. Наприклад, в 9 класі під час повторення теми “Рівняння” учням було дано завдання скласти рекламу про рівняння. Наведу зразки. Вони допомогли вирішувати проблеми, пов’язані з поділом землі, знаходженням її площі, земельними роботами військового характеру, траєкторією польоту при стрибанні з кручі у воду, знаходженні відстані, швидкості, часу тіл. Вони – це рівняння! Тоді дружіть з рівняннями! Вони допоможуть вам розв’язати багато практичних проблем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Метод реклами Він зацікавлює учнів своєю новизною, сучасністю. Адже вони бачать, яке велике значення в житті має реклама. Користуючись цим прийомом, часто даю учням завдання підготувати рекламу про якесь математичне поняття, застосування якоїсь теми. А на уроці йде “трансляція реклами”. Наприклад, в 9 класі під час повторення теми “Рівняння” учням було дано завдання скласти рекламу про рівняння. Наведу зразки.

Номер слайду 3

Вони допомогли фізикам відкрити елементарні частинки та античастинки. Використавши їх, Максвелл теоретично довів існування електромагнітних хвиль. За їх допомогою у 1867 році “оживили” трансатлантичний кабель, що після першої спроби з’єднати Європу та Америку не працював. Вони - це рівняння. Якщо ви хочете пов’язати своє життя з наукою, вивчайте рівняння.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вони допомогли вирішувати проблеми, пов’язані з поділом землі, знаходженням її площі, земельними роботами військового характеру, траєкторією польоту при стрибанні з кручі у воду, знаходженні відстані, швидкості, часу тіл. Вони – це рівняння! Тоді дружіть з рівняннями! Вони допоможуть вам розв’язати багато практичних проблем.

Номер слайду 6

За його допомогою можна знайти шлях, пройдений матеріальною точкою; обчислити об’єм тіла обертання, площу фігури; знайти кількість електрики, змінну роботу. Все це може зробити його Величність інтеграл! Тож глибше знайомтесь з темою “Застосування інтеграла”.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Я не просто пропорція. На думку Луки Пачіолі, навіть божественна пропорція. Грекам Я замінила теорію дійсного числа і таким чином допомогла створити найкращий шедевр - геометрію. Я - душа гармонії. У мені слава архітектора, міцність споруд, чудеса мистецтва. А німецький поет і філософ Адольф Цейзинг запевняє, що Я просто паную в природі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Я - у квітці, Я - у метелику, Я - у кристалі. Я - у музиці, архітектурі, живопису, скульптурі. З моєю допомогою зроблено багато відкриттів: електрон - позитрон, частинки - античастинки. А Герман Вейль сказав про мене, що Я- елемент краси, за допомогою якого протягом багатьох віків намагалися пояснити і створити порядок і досконалість.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ppt
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку