МЕТОД «СНІГОВА КУЛЯ»

Про матеріал
Зміст курсу інформатики дає мені змогу не тільки інформувати і опитувати учнів, а й організовувати їх діяльність в атмосфері вільного обміну думками і поглядами. Застосування більше активних методів навчання замість переказування абстрактної, «готової» інформації. Форми роботи мають захоплювати учнів, пробуджувати в них інтерес і мотивацію, навчати самостійному мисленню та діям. Вважаю, що доцільно використовувати інтерактивні методи на етапі підсумку, узагальненні й закріпленні знань, умінь і навичок учнів, перевірці, оцінці і корекції засвоєних раніше знань, навичок і вмінь хоча не виключене й проведення уроків з вивчення нового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Метод “Снігова куля”на уроках інформатки. Гринчук Ілона Анатоліївна

Номер слайду 2

«Мистецтво навчання не в умінні повідомляти, а в умінні збуджувати, будити, оживляти». А. Дистерверг

Номер слайду 3

Метод «Cнігова куля» - це метод колективного пошуку спільного рішення або спільного погляду на певний об'єкт. Метод, придатний для створення визначення, яке буде легко зрозумілим та прийнятим всіма учасниками навчання, оскільки всі беруть участь у його створенні, мають можливість подати власне бачення об'єкту. Кожен учасник вносить у формулювання власний неповторний досвід, який є важливим і потрібний цілій групі.

Номер слайду 4

Назва методу добре відображає як його суть (в кінцевому результаті роботи групи в сніговій кулі закладений досвід кожного учасника), так і виконання (окремі ідеї та інтуїція з'єднуються в єдине ціле, як снігові малі грудки, а ті у свою чергу, у велику кулю). Важливим є те, що кінцевий результат нікому не нав'язаний силою або через умовляння, а є справді узгоджений шляхом спільного обговорення.

Номер слайду 5

Алгоритм використання методу:1. Постановка проблеми (завдання).2. Самостійне визначення поняття кожним учасником.3. Робота в двійках чи трійках.4. Робота в малих групах.5. Спільне обговорення.

Номер слайду 6

Цей метод  використовую тоді, коли хочу, щоб визначення певного об'єкту було ретельно обдуманим та зрозумілим, щоб стало інтелектуальною власністю групи; коли хочу згуртувати учасників групи, сформувати їх колективне мислення. Перевагами даного методу є те, що він включає всіх учасників до навчального процесу, спонукає до активності та «входження в тему», навчає вести переговори і робити вибір. Формує прихід до спільної думки.

Номер слайду 7

“Зібратися разом – це початок,Триматися разом – це прогрес,Працювати разом – це успіх!”Генрі Форд

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 грудня 2023
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку