Методи біологічних досліджень організмів

Про матеріал
Мета: сформувати в учнів знання про основні методи дослідження біологічних об’єктів, спостереження в природі й лабораторні дослідження, експеримент, моніторинг, опис, порівняння, історія вивчення біологічних об’єктів, мікроскопічні методи дослідження; перевірити засвоєння раніше вивченого матеріалу; розвивати систематичність і послідовність мислення, вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки; виховувати розуміння цінності природи, виховувати дбайливе ставлення до природи, формувати науковий світогляд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІОЛОГІЯ??????

Номер слайду 2

Ж.-Б. Ламарк. К. Лінней

Номер слайду 3

Царство. Вид. Таксон

Номер слайду 4

Таксони класифікації тварин. Таксони класифікації рослин

Номер слайду 5

Рослини. Царство. Підцарство. Відділ. Клас. Порядок. Родина. Рід. Тварини. Царство. Тип. Клас. Ряд. Родина. Ріл. Вид. Вид. Вивірка звичайна. Кульбаба лікарська

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Методи біологічних досліджень організмів

Номер слайду 8

Методи біологічних досліджень організмівемпіричнітеоретичні

Номер слайду 9

Методи біологічних досліджень організмівемпіричнітеоретичніспостереженняексперимент

Номер слайду 10

Методи біологічних досліджень організмівемпіричнітеоретичніспостереженняекспериментописовепорівняльне

Номер слайду 11

Методи біологічних досліджень організмівемпіричнітеоретичніспостереженняекспериментописовепорівняльнепольовийлабораторний

Номер слайду 12

Методи біологічних досліджень організмівемпіричнітеоретичніспостереженняекспериментописовепорівняльнепольовийлабораторниймоделюваннястатистичний метод

Номер слайду 13

Словникова робота. Метод спостереження – встановлення індивідуальності об’єкта, що досліджується, без штучного втручання у процеси його життєдіяльності. 

Номер слайду 14

Словникова робота. Метод спостереження – встановлення індивідуальності об’єкта, що досліджується, без штучного втручання у процеси його життєдіяльності. Експеримент – метод пізнання явищ природи у контрольованих людиною умовах. 

Номер слайду 15

Словникова робота. Метод спостереження – встановлення індивідуальності об’єкта, що досліджується, без штучного втручання у процеси його життєдіяльності. Експеримент – метод пізнання явищ природи у контрольованих людиною умовах. Порівняльний метод – дозволяє відкривати нові види живих істот, класифікувати їх за допомогою детального аналізу схожих та відмінних рис порівняно з близькими до них формами. 

Номер слайду 16

Словникова робота. Метод спостереження – встановлення індивідуальності об’єкта, що досліджується, без штучного втручання у процеси його життєдіяльності. Експеримент – метод пізнання явищ природи у контрольованих людиною умовах. Порівняльний метод – дозволяє відкривати нові види живих істот, класифікувати їх за допомогою детального аналізу схожих та відмінних рис порівняно з близькими до них формами. Моніторинг – метод постійного спостереження за станом окремих біологічних об’єктів, перебігом певних процесів в окремих біологічних системах, або у біосфері. 

Номер слайду 17

Словникова робота. Метод спостереження – встановлення індивідуальності об’єкта, що досліджується, без штучного втручання у процеси його життєдіяльності. Експеримент – метод пізнання явищ природи у контрольованих людиною умовах. Порівняльний метод – дозволяє відкривати нові види живих істот, класифікувати їх за допомогою детального аналізу схожих та відмінних рис порівняно з близькими до них формами. Моніторинг – метод постійного спостереження за станом окремих біологічних об’єктів, перебігом певних процесів в окремих біологічних системах, або у біосфері. Статистичний метод – базується на математичній обробці та аналізі даних, одержаних за допомогою спостережень, експериментів, порівнянь і моніторингу.

Номер слайду 18

Домашнє завдання: § 4, підготуватися до с. р.

pptx
Додано
17 вересня 2019
Переглядів
4280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку