МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ КОЛЕДЖ ХАРЧОВОЇ ТА ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
НУХТ
Циклова комісія іноземних мов
Методична розробка
практичного заняття:
” Au restaurant ”
викладача іноземних мов: Д.В. Молодова
Львів – 2021 р.
Розробка уроку з французької мови за професійним спрямуванням створено відповідно до вимог програми з іноземних мов для студентів П-ІІІ курсів коледжів. Має на меті розвиток навичок професійного спілкування, а також забезпечення підготовки студентів до, самостійного читання , розуміння та перекладу оригінальної літератури на французькій мові в галузі харчових технологій. Розробка призначена для аудиторної та самостійної роботи. Текстовий матеріал учні можуть використовувати для складення тематичних монологічних висловлювань.
Створення розробки посібника з французької мови для студентів технологічного відділення пов'язано з відсутністю необхідного навчального матеріалу в зручній, доступній для сприйняття, компактній навчальній формі.
Тема практичного заняття:
” Au restaurant “
Мета заняття: 1) закріплення пройденого лексико-граматичного матеріалу,
2) розвиток та тренування діалогічного та монологічного мовлення.
Aim Повідомлення теми та мети уроку.
Т. ------------
Au restaurant
André et Marie font une longue promenade.Ils ont faim.Ils entrent dans un petit restaurant
où la cuisine est tres bonne.Dans une grande salle éclairée il у a de petites tables couvertes de
nappes multicolores.
André prend la carte et lit.André et Marie ne comprennent pas tous les noms des plats.
Ils appellent la serveuse et demendent des explications.
La serveuese explique tres vite.Us commandent le dTner.
André prend du bifteck et de la salade aux tomates et concombres etune glace comme dessert.
Marie commande du p'oisson auxpommes de terre frites, de la choucroute et du borchtch.
Pour le dessert elle prend aussiune glace et de la crème au chocolat.
Comme hors d'oeuvres ils demandent du pâté de foie gras.Ils commandent aussi de la bière.
La serveuse sert le dîner.
André et Marie mangent de bon appetit.Puis on leur apporte le dessert.On prend du café au lait.Le repas est fini.
André demande de leur apporterl’addition.La serveuse l'apporte.Le dîner ne coûte pas très cher.
André règle l'addition.La serveuse lui rend la monnaie.
André et Marie partent.
Marie se retourne et voit que la serveuse dessert la table.
Elle emporte des assiettes et elle apporte d'autres couverts pour de nouveaux clients.
Vocabulaire
avoir faim — зголодніти
une cuisine — кухня; страви які готують
une nappe — скатертина
une serveuse — офіціантка
un garçon — хлопчик; офіціант
commander — замовляти
une choucroute — квашена капуста
du pâté de fois gras — паштет з гусячої печінки
une addition — рахунок; додавання
desservir (la table) — прибирати (зі столу)
un pourboire — чайові, невеличка сума особисто офіціанту за послуги
Discussion