Методична розробка сценарію свята до дня Святого Валентина «З любові починається життя, вона усе найкраще починає!»

Про матеріал
Матеріали позакласного заходу познайомлять учнів з традиціями англомовних країн, а саме - святкуванням дня закоханих, з історією виникнення свята та візьмуть участь у веселих змаганнях.
Перегляд файлу

День Святого Валентина

Хід проведення:

Ведуча Оросі Анастасія : Здрастуйте, дорогі друзі. Сьогодні ми святкує моодне з найбільш чудових свят. Причому святкують його у всьому світі, у багатьох країнах. Нічого дивного в цьому немає, адже День Святого Валентина - свято закоханих, свято кохання, а любо віснує скрізь і всюди, в найвіддаленіших куточкахземноїкулі.

Ведучий Щербина Дмитро: Вірно. Для любові переборні і простір, і час. Любов підкорює міста і гори. Кохання, як висловився поет, всі вікипокірні. Так що є на світі прекрасніше любові? Тільки любов. А чизнаєтеви, з чого почало сясвяткування Дня Святого Валентина?

Ведуча Оросі Анастасія: А зараз трішки заглянимо до історії і згадаємо легенду про святого Валентина.

Ведучий Щербина Дмитро:Легенд про святого Валентина кілька. По одній з них вінбувкрасивий, молодий, жив в III столітті в Римськійімперії у місті Терні.

Ведуча Оросі Анастасія:Легенди кажуть, що він був простим священиком, але крімцього володів мистецтвом лікування. А ще він таємном допомагав вінчатися закоханим.

Ведучий Щербина Дмитро:В то далекесуворий час імператор Риму Юлій Клавдій II заборонив воїнам одружуватися, щоб вони були вільні від сімейних уз і присвячували себе бранному справі. Молодий священик Валентин таємно він чав бажаючих і за цебу взасуджений до смерті. У в'язниці він познайомився  з ісліпою дочкою наглядача Джулією, яка живила донього глибоке почуття.

Ведуча Оросі Анастасія:Перед стратою він залишив дівчині листа з освідченням у коханні. Священика стратили 14 лютого. Згодом Валентин був похований в Римі. З цих пір люди від значаютьцей день як свято закоханих.\

Ведучий Щербина Дмитро: Для музичного привітання запрошуються  гурд «   ….»   з піснею  « Я твой цветочек»  Оросі Анастасія і Білокобила Аліна.

Ведуча Оросі Анастасія: День святого Валентина в Україні – це свято всіх закоханих .У цей романтичний день ми ділимося своєю  своєю любов  ю , робимо один одному тематичні подарунки. Зізнаємося в своїх почуттях. Але в різних країнах склались  різні традиції святкування 14 лютого. Далеко не всі схожі на наші , пропонуємо вам дізнатись ,як прийнято відзначати цей день в інших країнах  і які незвичайні традиції святкування Дня святого Валентина існують у світі.

Ведучий Щербина Дмитро: Досить цікавий звичай існує в Канаді. Якщо вірити розповідям, 14 лютого жінкам можезробити пропозицію своєму коханому. Якщо ж він відмовиться від такого "подарунку", то можеотримати штраф або й дов’язниціпотрапити.

Ведуча Оросі Анастасія: У Британії прийнято дарувати жінкам червоні троянди та найвеселіше, що роблять британці в цей день – надсилають валентинки своїм домашнім тваринкам, особливо якщо це кінь або собака а ще купують спеціальний корм у вигляді сердечок.

Ведучий Щербина Дмитро: У японців все як завжди "не так як у людей". Предс тавники сильної половини людства отримують тут більше подарунків, ніж жінки. При цьому в них є спеціальний шоколад "хонмей" – дарува ти його мож натільки особливому чоловіку, як то кажуть, "тому єдиному

Ведуча Оросі Анастасія Францію не дарма називають "країноюкохання" - самефранцузи першими почали вітати один одного у віршованійформі.

Ведучий Щербина Дмитро: Південно-АфриканськаРеспубліка також святкує День всіхзакоханих. Як не дивно, ця країна вважається однією з найромантичніших, адже її розташування приваблює сотніпарочок, як мріють поніжитись в цей день на пляжі. Дівчатам чіпляють на рукав папірчик з іменем коханого. А вечірки і гуляння можуть тривати цілий тиждень.
Ведуча Оросі Анастасія: Мешканці Данії надсилають один одному засушені квіти, при цьому ти отримуєш ту квітку, з якою асоціюєшся у коханого.

Ведучий Щербина Дмитро Німці зрадили романтичним традиціям. У них святий Валентин – перш за все, покровитель психічнохворих. Саме тому 14 лютого всі психіатричні лікарні прикрашають червоними стрічками.
Ведуча Оросі Анастасія: Голландці, так само як і канадці, дотримуються того принципу, що 14 лютого жінкаможе сама зробити пропозицію чоловіку. Однак якщо він відмовиться, то зобов’язаний подарувати їй шовкове плаття. Нухоча б щось жінка повинна отримати :) А собі, в такому випадку, купує шовкову шнурівку з сердечком.
Ведучий Щербина Дмитро:В Італії 14 лютого вважають "солодким днем", адже головним подарунком є самесолодощі.

Ведуча Оросі Анастасія:Фінляндії цей день називають Днем друзів, і окрім коханих, листів надсилають найкращим товаришам.

Ведучий Щербина Дмитро:СаудівськаАравія та Іран належать до країн, які не просто не святкують День всіх закоханих. У них свято офіційно заборонене,

Ведуча Оросі Анастасія:У Вірменії напередодні Дня святого Валентина відзначають особливе свято закоханих – Трндез, яке вже впродовж століть залишається однією з найпопулярніших місцевих традицій. В цей день закохані стрибають через багаття, вважаючи, щотільки так можнапо-справжньому загартувати свої почуття і стати щасливим. На рахунок виникнення цього звичаю вірменці розповідають різні легенди.

Ведучий Щербина Дмитро:Цікаво, що є країни, якітрохизмістили День святого Валентина. От, наприклад, іспанці святкують День всіхзакоханих 1 травня (хоча 14 лютого букетик коханійкупують), а бразильці – 12 червня.

Представляємо учасників нашої конкурсної програми та журі :

Ведуча Оросі Анастасія: Для музичного привітання запрошується Мельник Влада з піснею « Журавлі»

Ведучий Щербина Дмитро:

Представляємо учасників нашої конкурсної програми та журі :

Журі :

1.

2.

3.

Ведуча Оросі Анастасія:Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Пара групи:

Ведучий Щербина Дмитро:Зараз оголошуємо І конкурс. Пари від кожної групи отримують завдання в конвертах.

Ситуації для хлопців:

1. Ви відпочиваєте на пляжі з вашою дівчиною. Але раптом чуєте крики про допомогу. Ви бачите, що кричить дуже ефектна блондинка, яка перед цим намагалася, щоб ви звернули на неї увагу, і вона зовсім не тоне. Ваші дії?

2. До вас у гості прийшлу дівчина, яка вам подобається. Ви пригощаєте її чаєм, а вона несподівано розбиває улюблену чашку вашого батька. Ваші дії?

3.. Опишіть дівчину вашої мрії.

Ситуації для дівчат:

1. Пригощаючи хлопця склянкою соку, ви ненароком забруднили йому одяг. Ваша мама повертається з роботи саме тієї миті, коли ви старанно намагаєтеся випрати йому штани, а він очікує вас у маминому халаті. Що ви скажете мамі?

2. Уявіть собі, що хлопець запросив вас на побачення о 12.30,і але ваші уроки закінчуються о 15.00. Ваші дії?

3. Опишіть хлопця вашої мрії.

Ведуча Оросі Анастасія:Наступний конкурсЗізнаюся тобі в коханні».

(Хлопчик і дівчинка сідають навпроти один одного. Хлопчикові зав'язують очі, а в цей час дівчинка встає і йде, на її місце кладуть будь-який предмет. Хлопчик, не знаючи про підміну, повинен говорити дівчинці компліменти. Головне, щоб під час конкурсу в залі була тиша)

Ведучий Щербина Дмитро:Любляче серце здатне багато чого зрозуміти й простити. Уміння зрозуміти іншого – рідкісна якість характеру, не кожному це дано. Але оскільки для люблячих пар вона просто необхідна, зараз ми в цьому трохи потренируємося.

Ведуча Оросі Анастасія:Юнаки, уявіть собі таку ситуацію: на іншій стороні дороги по якій постійно снують машини, ви побачили свою дівчину. Вам би дуже хотілося запросити її. Куди – буде ясно пізніше. І оскільки вона слів ваших почути не може, вам доведеться пустити в хід міміку й жести. Дівчатам потрібно здогадатися, куди її запрошують. Наш конкурс так і називається «Зрозумій без слів».

(Дівчини стають по одну сторону, юнаки - по іншу й одержують завдання запросити партнерку:


- на балет

- на полювання

- на лижну прогулянку

- у цирк

- на дискотеку

- подивитися бойовик

- до себе в гості

- разом зробити уроки

- у кафе

- на заняття по баскетболу

Дівчатам потрібно відгадати, куди


запрошує юнак).

Ведучий Щербина Дмитро:А як багато можна сказати в танці! Багато визнань у любові звучали саме на бальних вечорах. Зараз для наших учасників зазвучить музика. Кавалери запрошують своїх дам на танець. Але будьте уважні. Музика під час танцю буде змінютися. Ваші рухи повинні відповідати музиці. А в цей час глядачі й, звичайно, журі дивляться й вирішують, яка ж пара сподобалася їм більше інших. Пари виконують танок на газеці.

(Звучить румба, гопачок, циганочка, танго, потім – повільний вальс)

 

Ведуча Оросі Анастасія:Слово на дається журі для оголошення і підведення підсумків.

 

Так ніхто не кохав. Через тисячіліт 
лиш приходить подібнекохання. 
В день такийрозцвітає весна на землі 
І земля убираєтьсязрання…

Дише тихо і легко в синяву вона, 
простягає до зірсвої руки… 
В день такий на землірозцвітає весна 
і тремтить од солодкої муки…

В'янесерцемоє од щасливих очей, 
щогорять в туманінаді мною… 
Розливається кров і по жилах тече, 
нібипахне вона лободою…

Гей, ви, зоріясні!.. Тихий місяцюмій!.. 
Де вибачилибільшекохання?.. 
Я длянеїзірвуОріонзолотий, 
я — поет робітничоїрані…

Так ніхто не кохав. Через тисячіліт 
лиш приходить подібнекохання. 
В день такийрозцвітає весна на землі 
І земля убираєтьсязрання…

Дише тихо і легко в синяву вона, 
простягає до зірсвої руки… 
В день такий на землірозцвітає весна 
і тремтить од солодкої муки…

Ведуча Оросі Анастасія:Ведуча.

Нехай у вашомужитті, тимбільшещо вона тільки-тількипочинається, буде якомогабільшелюбові. Аджелюбов - це та сила, яка рухаєсвітом і людиною.

 

Ведучий Щербина Дмитро:Слово на дається журі для оголошення і підведення підсумків.

docx
До підручника
Всесвітня історія (профільний рівень) 10 клас (Ладиченко Т.В., Осмоловський С.О.)
Додано
28 травня 2020
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку