Методичні прийоми: "Фішбоун та кластери" на уроках біології та екології

Про матеріал
Інтерактивні методи які допоможуть краще висвітлити тему уроку та сприяють ефективному розумінню та сприйняттю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прийом «Фішбоун» та «Кластери»

Номер слайду 2

Екосімейка. Ми сімейка невеличка,Але хочем донести,Нехай завжди ростуть дерева,Нехай завжди цвітуть сади ,А що ж стосується девізу,То девіз наш такий :«Більше діла менше слів»

Номер слайду 3

Прийом «Фішбоун» При обговоренні складних біологічних та екологічних проблемних питань доцільно використовувати прийом «Фішбоун» (фіш-боун від англ. fish bone – «риб’ячий скелет»): «голова риби» – це тема або проблемне питання, яке обговорюється, «верхні кісточки» – причини, «нижні кісточки» – наслідки, «хвіст» – висновки, зроблені учнями при обговоренні проблемного питання (теми).

Номер слайду 4

Негативний вплив сільського господарства на природу. Надмірне використання синтетичних пестецидівв сільському госп-ві Надмірне використання мінеральних добрив. Застосування промислових кормових сумішей. Широке використання ГМОНераціональне використання ґрунтів. Зникнення біологічного різноманіття,Залишок пестицидів у продуктах. Забруднення грунтових і поверхневих вод. Залишок синтетичних речовин у продуктах, зниження стійкості тварин до хвороб. Деградація земель,ерозія грунтів. Зникнення рослин тварин і комах. Зменшення родючості земель Втрата біорізноманіття Високий вміст у продуктах та біосфері синтетичних речовин

Номер слайду 5

Прийом «Кластери» У центральному овалі розміщене ключове слово, поняття, фраза. У додаткових – слова, які розкривають значення, головного. За допомогою кластера можна показати великі об’єми інформації (ключові слова, ідеї тощо)

Номер слайду 6

Ліс. Ліки

Номер слайду 7

Ось і пояснили, ми ці 2 прийоми,Надіємось , що у вас не виникло втоми,Прийом «Фішбоун» та «Кластер» запам’ятайте,І увагу учнів , на них ви звертайте ,Вони допоможуть в подальшій вашій праці,За урок викласти , побільше цікавої інформаціїТому якщо хтось чогось не зрозумів,Наша екосімейка допоможе вам всім.

Номер слайду 8

Дякуємо за увагу

pptx
Додано
20 вересня 2021
Переглядів
2229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку