Методичні рекомендації "Англійська мова від навчального предмета до життєвого уміння"

Про матеріал
Методичні рекомендації "Англійська мова від навчального предмета до життєвого уміння"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Англійська мова від навчального предмета до життєвого уміння. Підготував – Яценко Ю. В.

Номер слайду 2

Одна із ключових компетентностей сучасної людини – володіння іноземною мовою

Номер слайду 3

Сьогодні це вже не просто навчальний предмет, а життєве уміння.

Номер слайду 4

Володіння іноземною мовою – це уміння використовувати мову в повсякденному житті.

Номер слайду 5

Critical thinking – критичне мислення;Creativity – креативність;Collaboration – колаборація;Cross-cultural understanding – (між)культурне усвідомлення;Communication – комунікація;Computing – комп ютерна грамотність;Carrier and learning self-reliance – кар єрна та навчальна впевненість«Seven Cs»:

Номер слайду 6

За допомогою правильно сформульованих запитань;За допомогою правильно поставлених завдань на кожному етапі уроку й для кожного виду роботи;В пригоді стане таксономія Блума. Як розвивати ці життєві вміння в класі?

Номер слайду 7

Таксономія Блума

Номер слайду 8

Формування в учнів комунікативної компетенції, базою якої є комунікативні уміння, сформовані на основі мовних знань і навичок. Головна мета навчання іноземної мови

Номер слайду 9

Головною метою будь-якої системи освіти є розвиток особистості учня. Навчання виступає як основа та засіб психічного і в цілому особистісного розвитку людини.

Номер слайду 10

Сьогодні ми повинні навчити наших учнів використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур. Ми повинні підготувати учнів до спілкування в реальних життєвих ситуаціях, навчити їх здобувати знання самостійно.

Номер слайду 11

Створити комфортні умови навчання;Кожен учень має змог відчути свою успішність, інтелектуальну спроможність;Кожен учень повинен навчитися бути демократичним;Спілкуватися з іншими людьми;Критично мислити. Провести сучасний урок іноземної мови із застосуванням технологій інтерактивного навчання означає:

Номер слайду 12

Найпоширенішим та дієвим методом викладання та начання іноземних мов є комунікативно-орієнтований, який максимально наближений до реальних умов іншомовної середи.

Номер слайду 13

Базується на здібності використовувати мову;Передбачає іншу роль вчителя в навчальному процесі; роль вчителя менш домінуюча;Змінює роль учнів у навчальному процесі: вони є комунікаторами та відповідають за своє особисте навчання;Заохочує повне занурювання в мову. Комунікативний метод:

Номер слайду 14

Основне у навчанні – це дозволити відчути впевненість у своїх силах, створювати природні життєві ситуації, де дитина зможе використати свої знання і поговорити про те, що її цікавить.

Номер слайду 15

Викладання є мистецтво, а не ремесло – в цьому суть вчительскої справи.

pptx
Додано
27 липня 2019
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку