Ми – майбутні вояки, України козаки. Гра-змагання

Про матеріал
Гра-змагання "Ми – майбутні вояки, України козаки" проводиться у пришкільному таборі з дітьми початкових класів. Цікаві спортивні завдання стануть у пригоді під час табірного відпочинку.
Перегляд файлу

Ми – майбутні вояки, України козаки

Гра-змагання

Для молодшого та середнього шкільного віку

Дідук Л.Т.

вчитель-методист, старший учитель

вищої кваліфікаційної категорії

Мокрокалигірської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Катеринопільського району,

 Черкаської області

Організатор оголошує початок табірного заходу та правила гри. Команди доповідають про свою готовність до змагань та з промовкою показують свій стройовий вишкіл.

 

Гра-естафета   „ Веселих срибунів”

Перед   вашими командами лежать мішки. По сигналу ви повинні одягти на ноги мішок і швидко стрибати до кінця площадки. Там залишаєте мішок, берете скакалку та стрибаючи через скакалку повертаєтеся до команди. Наступний учасник стрибає до кінця площадки на скакалці, яку потім змінює на мішок. І так виконує вся команда. Та команда, яка фінішує першою – отримує 5 балів.

 

Гра-естафета   «Розвідка всліпу»

Часто отримували наші козаки завдання пробратися на територію противника та вивідати важливі відомості. Майже всліпу доводилося  діяти нашим воїнам. Адже розташування противника було невідоме та і на кожному кроці могла кожного зустріти небезпека. То ж нашим наступним змаганням буде на спритність та інтуїцію. Із зав’язаними очима ви повинні подолати відстань по визначеному маршруту (між кеглями, не зваливши жодної), взяти речовий доказ ядро і  якнайшвидше повернутися  до команди. Перемагає команда, яка першою закінчить естафету та отримує 5 балів.

 

Перетягування каната

  Хто не захоплювався в дитинстві   силою  Кирила  Кожум’яки, Котигорошком, Вернигорою, Вернидубом  та іншими силачами  українських казок .  Здавна Україна славилася своїми силачами. Ось і на Черкащині знають всі славного силача  Піддубного та проводять щорічні  змагання силачів. Ми теж вирішили пересвідчитися  в силовій підготовці наших козаків.  Перетягування каната – улюблені змагання сьогоднішніх  учнів.  Просимо команди підготуватися до перетягування канату та зайняти свої місця обабіч центральної лінії. Приготувалися.  Старт!

(Команди  виконують два перетягування, змінюючи   свої позиції.)

 

Гра-естафета  „В Крим по сіль”.

Як відомо, в давнину козаки їздили великими возами в Крилі по сіль. По дорозі до козаків приставали інші вози, утворюючи колону до кількасот метрів. Так їм краще було в гурті не лише добиратися до Криму, а й боронитися від ворогів.

Наші хлопці - козаки повинні теж „з'їздити в Крим по сіль" За 15м від старту, напроти команди, стоять мішки. Учасники конкурсу вишикувані напроти мішків на лінії старту. За сигналом ведучого капітан команди оббігає мішок, повертається до команди та „причіплює" гравця, з яким знову оббігає мішок забираючи третього учасника. Повторюють так, поки всіх гравці не «обвезуть» навколо мішка. Останній гравець повинен захватати по дорозі мішок. Виграє команда, яка першою доставить мішок до фініші'. Команди завдання зрозуміли пора стартувати. Увага, поїхали!

 

Змагання  „Турецький вал"

Учасники змагань, (по одному від команди), стають навпроти один одного на гімнастичній лавочці. Завдання: б'ючи по противнику подушкою постаратися скинути його з валу. Виграє гравець, який залишається на валу, І так продовжується до тих пір, поки всі учасники не пройдуть випробування на турецькому валу Кількість виграних поєдинків зараховується команді.

 

Дартс

  Наші хлопці не лише сильні в руках . Вони ще й мають хороший зір та влучно попадають в ціль. Не вірите? Давайте перевіримо.   Перед вами  чарівна мішень дартсу.  Ви повинні набрати командою якнайбільше очок. Кожен робить два попадання, одне з них пробне.  Результати  всіх учасників додаються, що є загальним результатом команди. 

Приготувалися. Почали.

 

По завершенні змагань підводяться підсумки та проводиться нагородження переможців.

 

docx
Додано
18 травня 2019
Переглядів
487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку