Милостиня як вияв любові до ближнього

Про матеріал
Презентація до уроку з основ християнської етики 7 клас Містить цікаві, повчальні цитати з біблії, а також наведені приклади життєвих ситуацій. Буде допомогою вчителю під час проведення дистанційного уроку, а також уроку у звичному режимі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Милостиня як вияв любові до ближнього

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів із християнським розумінням милостині,визначити її правдиві ознаки; вказати на відмінності милостині та спонсорства;розвивати логічне мислення, увагу, мовлення;на основі християнської моралі плекати почуття милосердя, співчуття, людяності.

Номер слайду 3

І хто напоїть, як учня, кого з малих цих бодай кухликом водиці холодної, поправді кажу вам,- той не загубить нагороди своєї Мт.10;42 Вода гасить полум’я вогню, а милостиня гріхи Сир. 3;30 А хто має достаток на світі і бачить брата свого у недостачі, та серце своє зачиняє від нього,то як Божа любов перемагає у такому? Діточки – любімо не словом, ані язиком, але ділом і правдою 1 Ів.3;17 – 24

Номер слайду 4

Усе своє життя християнин повинен прагнути присвятити себе найголовнішому покликанню – освяченню душі. І сьогодні ми, перебуваючи у долонях Божого милосердя, поговоримо про милостиню.

Номер слайду 5

План. Милостиня і милосердя. Ознаки правдивої милостині. Приклади милосердя. Притча про овець та козлів

Номер слайду 6

Допомога у всі часи була природно людським ділом. Ми не можемо жити самотньо, так само і без нас не можуть обійтися наш ближні. Здається, нас не потрібно вчити про необхідність милостині,та все ж з’ясуємо значення цих понять: Що називаємо милосердям?Що таке милостиня?Чи потребували ви коли – небудь милосердя?

Номер слайду 7

Словничок Милосердя – це миле серце, здатність проявляти любов до ближнього, особливо до знедоленого, каліки, будь – якої людини,що є у скрутному становищі. Милостиня – це наслідок милосердя. Це виявлення співчуття та прагнення допомогти на ділі, в реальному житті

Номер слайду 8

Притча про овець та козлів Якже прийде Син Чоловічий у своїй славі, й ангели всі з ним, тоді він сяде на престолі своєї слави. 32. І зберуться перед ним усі народи, і він відлучить їх одних від одних, як пастух відлучує овець від козлів; 33. і поставить овець праворуч себе, а козлів ліворуч. 34. Тоді цар скаже тим, що праворуч нього: Прийдіть, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину Царство, що було приготоване вам від створення світу. 35. Бо я голодував, і ви дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене напоїли; чужинцем був, і ви мене прийняли; 36. нагий, і ви мене одягли; хворий, і ви навідались до мене; у тюрмі був, і ви прийшли до мене. 37. Тоді озвуться праведні до нього: Господи, коли ми бачили тебе голодним і нагодували, спрагненим і напоїли? 38. Коли ми бачили тебе чужинцем і прийняли, або нагим і одягнули? 39. Коли ми бачили тебе недужим чи в тюрмі й прийшли до тебе? 40. А цар, відповідаючи їм, скаже: Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили. 41. Тоді скаже й тим, що ліворуч: Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його; 42. бо голодував я, і ви не дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене не напоїли; 43. був чужинцем, і ви мене не прийняли; нагим, і ви мене не одягнули; недужим і в тюрмі, і не навідались до мене. 44. Тоді озвуться і ті, кажучи: Господи, коли ми бачили тебе голодним або спраглим, чужинцем або нагим, недужим або в тюрмі, і тобі не послужили? 45. А він відповість їм: Істинно кажу вам: те, чого ви не зробили одному з моїх братів найменших – мені також ви того не зробили. 46. І підуть ті на вічну кару, а праведники – на життя вічне.»                   

Номер слайду 9

Тому у християнина є змога виявляти милосердя постійно і саме в такий спосіб, який буде найбільш ефективним для потребуючої людини і спроможним для того, хто допомагає. Та є ще особливості милостині, її найголовніші ознаки, на які вказує нам Ісус. Про них ви прочитаєте у віршах: Мт. 6.1 – 4;Мт. 10;8;Лк.6;38.1 Ів. 3;17 - 24

Номер слайду 10

Ознаки правдивої милостині: Таємна;Безкорислива;Щедра. Діяльна

Номер слайду 11

Товита 4;7 – 11 Роби милостиню з того,що маєш. А коли милостиню робиш, око твоє нехай не буде скупим. Не відвертай свого лиця від усякого бідного, і обличчя Боже не відвернеться від тебе. Милостиню роби згідно тим, що маєш; коли у тебе достатків повно, роби з них, а коли мало маєш, то не бійся і з того дати. Бо ти готуєш собі добрий скарб на день потреби,тому що милосердя рятує від смерті й не дає ввійти в темряву. Милостиня – приємний дар для всіх, що її чинять, перед Всевишнім.

Номер слайду 12

Коли ти твориш добро, то люди будуть звинувачувати тебе у затаємній особистій користі та самолюбстві. І все ж виявляй доброту!Мати Тереза. Йоан Боско. Щоб чинити добро, треба мати дрібку відваги, бути готовим витерпіти будь-яке приниження й ніколи нікого самому не принижувати, бути завжди доброзичливим. В. Гюго. У внутрішньому світі людини доброта – це сонце.

Номер слайду 13

Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий. Марк Твен. Раз добром нагріте серце – вік не охолоне. Доброта і скромність – ось дві риси, які ніколи не повинні втомлювати людину. Роберт Льюїс Стівенсон. Т. Шевченко

Номер слайду 14

Немає нічого понад людяність. Довговічність – це вміння довгий час залишатися людяним. А що таке людяність? Якщо служиш опорою іншим, ти й сам її матимеш. Якщо допомагаєш людям досягти успіху, то й сам його досягнеш. Може, людяність і приязнь і не дадуть тобі багатства, зате дадуть насолоду, що миліша за багатства.

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Виписати з Біблії цитати про милостиню, милосердя; Підготувати повідомлення про приклади милосердя у нашому житті.

pptx
Додав(-ла)
Lirek Olha
Пов’язані теми
Етика, Виховна робота
Додано
27 березня 2022
Переглядів
719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку