Міні-проект «Коти для примноження доброти»

Про матеріал

Шляхом впровадження проектного методу в роботі вчитель намагаєтся реалізувати вимоги щодо навчання і розвитку особистості, спрямування педагогічної діяльності на розвиток у дітей пізнавальної активності, творчості, самостійного пошуку розв'язання проблеми

Перегляд файлу

Міні-проект

«Коти для примноження доброти»

Ви відчуваєте подих весни? Березень настав! А по дахах у пошуках пригод гуляють коти і кішки... Першого березня любителі цих милих тваринок святкують Міжнародний день котів!

 

D:\Users\USER\Desktop\мама\874206.jpg

 

Все в піднесеному стані,
Пташка рветься у політ
І співає на паркані
Пісню березневий кіт.
Що тепло уже за гаєм,
Що на річці скресне лід,
Йде весна – про це співає
В пісні березневий кіт!

Віктор Чубенко

 

Саме цим красивим і містичним тваринам   був присвячений міні-проект над яким працював 3-Б клас Мостиської ЗОШ №2.

 Керівник проекту – Балич Михайлина Іванівна.

Мета проекту – вчити дітей самостійно працювати з додатковими джерелами інформації; більше дізнаватись про поведінку та звички котів, прикмети, пов’язані з цими тваринами, користь,яку вони приносять людям; ознайомитись з творами, присвяченими пухнастикам.

Тривалість проекту – 27.02.2017-03.03.2017

Вид проекту: інформаційно-дослідницький

 

Шляхом впровадження проектного методу в роботі вчитель намагаєтся реалізувати вимоги щодо навчання і розвитку особистості, спрямування педагогічної діяльності на розвиток у дітей пізнавальної активності, творчості, самостійного пошуку розв'язання проблеми ·

 

  На уроках малювання учні вчились малювати котів;

D:\Users\USER\Desktop\мама\maxresdefault.jpg

 

D:\Users\USER\Desktop\мама\hqdefault.jpg

 

 

 

·  на уроках читання – підшукували твори;

 

Чотирилапі улюбленці стали персонажами різних творів, поем, віршів і казок: «Кішка, яка гуляла сама по собі» Редьярда Кіплінга, «Кіт у чоботях» Шарля Перро, «Життєві переконання кота Мурра» Ернста Гофмана,. Кіт Бегемот — один з головних персонажів «Майстра і Маргарити» Михайла Булгакова. У казці Люїса Керролла «Аліса в країні Чудес» одним з персонажів є Чеширський кіт.  Ну й, звичайно, пухнасті та хвостаті давно потрапили до пісенної фототеки: «А-а-а, котів два, сірі, білі обидва. Сірі, білі, волохаті, не ходіте коло хати…»

·  на трудовому навчанні -  виготовляли м’які іграшки і витинанки,

D:\Users\USER\Desktop\мама\IMG_9801.JPG

 

 

D:\Users\USER\Desktop\мама\IMG_9803.JPG

 

 

·  на тематичній інформації – різні цікавинки про цих тварин;

Потрібно додати, що котам присвячено ряд українських мультфільмів, знятих на студії Київнаукфільм — «Кит і кіт» (1969), «Ниточка і кошеня», «Кіт Базиліо i мишеня Пік» (обидва — 1974), «Як песик і кошеня мили підлогу» (1977), «Кошеня» (1979), «Відчайдушний кіт Васька» (1985), «Котик та Півник» (1991), «Про кішку, яка упала з неба» (2005), «Жив собі чорний кіт» (2006).

Котам поставлені пам’ятники в Парижі і Лондоні, Барселоні та Києві. У нашій столиці, в сквері біля Золотих воріт, оселився бронзовий Пантелеймон (Пантюша). До речі, у Римі є ціла вулиця, названа на честь кішки. Так, чотирилапі друзі заслуговують на увагу, і не лише через розкішну зовнішність, а й поведінку.

·  на уроках природознавства дізнавались про користь, яку коти приносять людям.

 

Всесвітній день котів – це ще один привід попестити своїх домашніх фаворитів. Якщо наповнити їх життя турботою і увагою, тоді вони обов'язково подарують господарям ніжність та ласку.

             Результати проекту. Проведена виставка кращих робіт учнів.

 

 

 

D:\Users\USER\Desktop\мама\IMG_9915.JPG

 

 

У Всесвітній день котів вітаємо всіх, хто їх любить! І нехай ваші вихованці завжди будуть здорові та щасливі, ситі й доглянуті і приносять вам тільки радість! 

 

 

 

 

doc
Додано
12 березня 2018
Переглядів
2236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку