Міні-проект "Видатні вчені-фізики"

Про матеріал
Наше розуміння навколишнього світу в розквіт технологічної ери - все це, і багато іншого, є результатом роботи численних вчених. Ми живемо в прогресивному світі, який розвивається величезними темпами. Це зростання і прогресія - продукт науки, численних досліджень і експериментів. Все, чим ми користуємося, включаючи автомобілі, електрику, охорону здоров'я і науку - результат винаходів і відкриттів цих інтелектуалів. Якби не найвидатніші вчені людства, ми все ще жили б в Середньовіччі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему:“Видатні вчені-фізики”Підготувалаучениця 7 класу. Веселодолинського НВКВисоцька Євгенія. Вчитель: Куруч А. Г.2019 р.2019 р. Веселодолинський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ»

Номер слайду 2

Зміст Вступ1 Вчені-фізики та їх винаходи2 Література33

Номер слайду 3

Вступ. Наше розуміння навколишнього світу в розквіт технологічної ери - все це, і багато іншого, є результатом роботи численних вчених. Ми живемо в прогресивному світі, який розвивається величезними темпами. Це зростання і прогресія - продукт науки, численних досліджень і експериментів. Все, чим ми користуємося, включаючи автомобілі, електрику, охорону здоров'я і науку - результат винаходів і відкриттів цих інтелектуалів. Якби не найвидатніші вчені людства, ми все ще жили б в Середньовіччі. Люди сприймають все як належне, але варто все ж віддати данину тим, завдяки кому ми маємо те, що маємо. У цьому проекті ми дізнаємося про десять найвидатніших учених-фізиків історії, винаходи яких змінили наше життя.

Номер слайду 4

Розділ 2. Вчені-фізики та їх винаходи Галілео Галілей (1564-1642)- італійський мислитель епохи Відродження, засновник класичної механіки, фізик, астроном, математик, поет і літературний критик, один із засновників сучасного експериментально-теоретичного природознавства. Галілей відкрив сталість періоду коливань маятника і сформулював закони вільного падіння тіл. Але під тиском церковної влади він був змушений зректися від своїх переконань. До 1637 р. Галілей майже осліп.

Номер слайду 5

Винаходи Г. Галілея. Першим серйозним винаходом Галілея були гідростатичні ваги для швидкого визначення складу металевих сплавів (1586); визначив питому вагу повітря. Винайшов термоскоп, що є прообразом термометра. Створив один із перших телескопів. Висунув ідею застосування маятника в годиннику. Здійснив фізичні дослідження присвячені також гідростатиці, міцності матеріалів.

Номер слайду 6

Ісаак Ньютон (1643- 1727) – англійський фізик і математик Ньютон відомий своїми працями, що стосуються гравітації. Але вони є лише незначною частиною його наукової спадщини, що включає масу відкртих ним законів природи.

Номер слайду 7

Винаходи І. Ньютона. Ньютон вважається основоположником сучасної фізики. І зовсім не даремно. Ним було сформульовано основні закони механіки. Також він створив єдину фізичну програму, яка на базі механіки описала всі фізичні явища. Крім того, вчений «подарував» світу закон всесвітнього тяжіння, дав пояснення того, як планети рухаються навколо Сонця і як Місяць рухається навколо Землі. Він був першим, хто вивчив і пояснив такі явища як припливи в океанах. Ньютон по праву вважається основоположником акустики, механіки суцільних середовищ і фізичної оптики. Що стосується оптики, науки про природу світла, то тут він особливо відзначився. Проводячи експеримент, Ісаак Ньютон пропускав пучок світла крізь трикутну скляну призму і тим самим відкрив дисперсію. Дисперсія – це явище, яке має на увазі під собою розкладання в спектр білого світла.

Номер слайду 8

Альберт Ейнштейн (1879 -1955) Ейнштейн народився в Німеччині і став знаменитим після розробки ним у 1905 р. Теорії відносності. У цій теорії вдалося звязати речовину й енергію за допомогою формули E = mc2. Це відкриття, а також праці з загальної теорії відносності в 1915 р. змусили фізиків змінити свій погляд на будову Всесвіту.

Номер слайду 9

Винаходи Ейнштейна

Номер слайду 10

Марія Кюрі (1867-1934) Уродженка Польщі, Марія Кюрі та її чоловік П'єр працювали в Парижі. У 1903 р. подружжя Кюрі й Анрі Беккерель були нагородженні Нобелівською премією з фізики за відкриття радіоактивності. У 1906 р. М. Кюрі стала професором фізики в Сорбонні. Тоді ж їй вдалося розділити елементи Радію і Полонію, а також відкрити Плутоній. У 1911 р. Марія стала лауреатом Нобелівської премії з хімії. Марія Кюрі померла від білокрів'я, що розвинулася в результаті багаторічному впливу радіації (її особисті речі не можна чіпати ще 1500 р. бо вони заражені радієм 226).

Номер слайду 11

Винаходи Марії Кюрі

Номер слайду 12

Сті́вен Ві́льям Хо́кінґ (англ. Stephen William Hawking; 8 січня 1942,  Оксфорд, Велика Британія — 14 березня 2018, Кембридж, Велика Британія) — фізик-теоретик, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці, зокрема теорії чорних дір, популяризатор наукових знань.

Номер слайду 13

Наукова спадщина С. Хокінга

Номер слайду 14

Висновок Ми дізналися про життя видатних учених-фізиків та їх відкриття без яких не можна уявити наше сьогодення.

Номер слайду 15

Література. Велика ілюстрована енциклопедія ерудита – видавництво “Махаон” 2006 р.https://uk.wikipedia.org Вікіпедія – вільна енциклопедія.https://steemit.com сайт про наукуhttps://dovidka.biz.ua довідник цікавих фактів і корисних знань.

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 6. Творці фізичної науки
Додано
6 жовтня 2019
Переглядів
53308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку