Місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту.

Про матеріал
Запропонований матеріал дає можливість формувати основи теоретичних знань за модулем "Волейбол".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту.

Номер слайду 2

Сучасний волейбол України. На сьогодення Український волейбол притерпів багато змін та здобув визнання на міжнародній арені. За останній період починаючи з проголошення незалежності України Федерація волейболу України веде плідну роботу з розвитку волейболу як на Україні так і Українського волейболу за кордоном. Збірні команди України усіх рівнів беруть участь в усіх офіційних змаганнях, що проводилися Міжнародною Федерацією волейболу та Європейською Конфедерацією волейболу. Національна жіноча збірна команда посіла 4-те місце у фіналі Чемпіонату Європи 2001 р.. Національна чоловіча збірна взявши участь у відбіркових змаганнях Чемпіонату Європи 2001 р. та 2003 р. не потрапила до фіналу. У європейському олімпійському предкваліфікаційному турніру чоловіча збірна вибула зі змагань на стадії півфіналу.

Номер слайду 3

Сучасний волейбол України. Юніорська жіноча збірна України виборола срібні медалі на Чемпіонаті Європи 2002 р. та 6-те місце на Чемпіонаті Світу 2003 р. За цей період значно виріс рівень виступів клубних команд у Європейських Кубках: харківський “Локомотив”, багаторазовий чемпіон та володар Кубку України серед чоловічих команд, триразовий фіналіст Європейського Кубку Топ команд, посів 4 місце у 2002 році, 2- ге – у 2003 році та виборов цей почесний Європейський трофей у 2004 році. Завдяки такому високому результату команда “Локомотив” заявилася для участі у Європейській Лізі Чемпіонів Індезіт. Жіноча команда “Дженестра” м. Одеса посіла 3-те місце у Європейському Кубку Топ команд у 2001 році та 4-те місце у 2003р.. З метою відродження багаторічних традицій волейболу серед студентства у 2000 році було проведено перші змагання серед студентів вищих навчальних закладів III та IV рівнів акредитації, які стали першим кроком до утворення студентської ліги України. Сьогодні ця ліга об'єднує 40 команд, що представляють 19 регіонів України.

Номер слайду 4

ВОЛЕЙБОЛ: ВОЛИНЯНКА ВИВЕЛА ЗБІРНУ УКРАЇНИ НА ЄВРО-2017«Після вдалої для мене гри вдома, тренер довірив в Іспанії місце у старті. Для мене це було надзвичайно приємно, але також дуже відповідально. Коли ти виходиш у старті такого поєдинку, наставник сподівається, що ти його не підведеш. У такому матчі кожна помилка перетворюється на фатальну. Для мене важливий командний результат. Як на мене, той час, що я провела в Іспанії, провела його з користю - 14 очок не надто поганий результат! А для мене дуже важливо, скільки ти користі приніс команді, якщо навіть відіграв якихось п'ять хвилин», — розповіла після гри Степанюк. Зазначимо, востаннє українки грали на Євро у 2011 році.

Номер слайду 5

Завдання : Створити колаж на тему за вибором:1. « Мій улюблений гравець» або «Моя найулюбленіша команда»2. Кращі моменти гри.?

pptx
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку