Презентація "Фізичні якості, що розвиваються засобами легкої атлетики".

Про матеріал
Презентація для використання на уроках дистанційного навчання за темою "Фізичні якості, що розвиваються засобами легкої атлетики".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Фізичні якості, що розвиваються засобами легкої атлетики.

Номер слайду 2

Завдання: Уважно опрацюйте матеріал(ТМЗ ). Надайте відповіді на запитання та прикріпіть в classroom. Знайдіть назву стрибка в висоту з розбігу, прочитавши уважно матеріал. Успіхів та здоров'я )))

Номер слайду 3

Спортивна ходьба Спортивна ходьба є чергуванням кроків, які повинні виконуватися так, щоб ходок постійно мав контакт із землею. При цьому повинні виконуватися наступні два правила:1) Необхідно, щоб спортсмен постійно здійснював контакт із землею і при цьому не відбувалося видимої для людського ока втрати контакту.2) Винесена вперед нога повинна бути повністю випрямлена (тобто не зігнута в коліні) з моменту першого контакту з землею до проходження вертикалі. Спортивна ходьба від звичайної відрізняється технікою рухів та швидкістю пересування. Розвиває витривалість, берішвидкість, спритність, силу, уміння долати перешкоди. Людмила Оляновська - призерка …(продовжи речення)

Номер слайду 4

Біг Бігові види легкої атлетики об'єднують наступні стадіонні дисципліни: спринт (100 м, 200 м і 400 м), біг на середні дистанції (від 800 до 3000 м, в тому числі біг на 3000 м з перешкодами, біг на довгі дистанції (класичні дистанції 5000 м і 10 000 м), бар'єрний біг (100 м, 400 м) і естафета (4 100 м, 4 200 м, 4 400 м, 4 800 м, 4 1500 м). Всі вони проходять на доріжці стадіону. фос Кравець Інесса … (продовжи ..)У результаті занять бігом поліпшується рухливість у суглобах, зміцнюються зв'язки і сухожилля, зменшується нервова напруга, покращується сон, самопочуття, працездатність.

Номер слайду 5

Стрибки Стрибки поділяються на вертикальні (стрибок у висоту і стрибок з жердиною) і горизонтальні (стрибок у довжину та потрійний стрибок). Виконання стрибків вимагає узгодженої роботи багатьох м’язів, складної координації рухів, що можливе лише при певному рівні розвитку рухового аналізатора і підготовленості опорно-рухового апарата дитини, сприяє розвитку швидкісно-силових якостей та вибухової сили. флоп Кому належить рекорд 6м. 14см.?

Номер слайду 6

Метання Метання – штовхання ядра, метання списа, метання диска і метання молота. У 1896 р. в програму Олімпійських ігор включили метання диска і штовхання ядра; в 1900 р. – метання молота, в 1906 р. – метання списа. Рекорд України — 21.81 м. Встановив його 03.07 2003 на змаганнях у Києві Юрій Білоног — олімпійський чемпіон Афінської Олімпіади, на якій змагання зі штовхання ядра проводилися в Олімпії, на історичному олімпійському стадіоні древності. п. Рекорд України серед жінок — 21.69 м. Його встановила Віта Павлиш на змаганнях у Будапешті 20.08 1998 року. Метання сприяє гармонійному розвитку всієї мускулатури тіла та розвитку швидкісно-силових якостей Вага ядра для штовхання….. кг. Довжина списа для метання_______ м/см

Номер слайду 7

Багатоборства. Багатоборства – десятиборство (чоловічий вид) і семиборство (жіночий вид), які проводяться протягом двох днів поспіль у наступному порядку. Десятиборство. Перший день: біг 100 м, стрибок у довжину, штовхання ядра, стрибок у висоту і біг 400 м; другий день: біг 110 м з бар’єрами, метання диска, стрибок з жердиною, метання списа і біг 1500 м. Семиборство. Перший день: біг 100 м з бар’єрами, стрибок у висоту, штовхання ядра, біг 200 м; другий день: стрибок у довжину, метання списа, біг 800 м. Добринська Наталія здобула__________медаль на Олімпіаді в місті_________ в _______ році

pptx
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку