Мистецтво 3 клас. Презентація "Квіткова краса".

Про матеріал
Квіткова краса. Музична форма. Слухання: П. Чайковський «Вальс квітів». Виконання: Г. Чубач, Г. Азаматова-Бас «Я люблю у лузі квіти». Практична робота "Намалюємо букет квітів у вазі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квіткова краса

Номер слайду 2

У нас урок незвичний –На ньому все музичне –Казки , вірші, завдання , І навіть привітання: Добрий день вам , діти!Добрий день!

Номер слайду 3

Привітання. Спало сонечко у річці (розкриті долоні показують на підлогу, де уявно тече річка)Ранком вмилось у водичці (набираємо у долоні водички і ніби поливаємо нею обличчя , дотримуючись ритму)Хмароньками утиралось (ніби втираємо обличчя рушничком, ритмічно)Травам, квітам посміхалось (розкриваємо долоньки до оточуючих і посміхаємось)Сонечко, сонечко, здрастуй любе сонечко (показуємо за віконечко у напрямку сонця)

Номер слайду 4

Бесіда- Сьогодні ми поговоримо з вами про квіти. Говорять, що помешкання доброї і порядної людини видно здалеку. Адже її палісадник, підвіконня чи то балкон прикрашають яскраві квіти.. - Які квіти прикрашають вашу домівку? (відповіді дітей) - Кожна квітка – це окраса нашого життя. Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дарують нам свою красу і аромат, створюють гарний настрій, прикрашають яскравими барвами оселі. - Немає жодного виду мистецтва, де образи квітів не надихали б митців на створення чудових творів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Катерина Білокур. Познайомимося із творчістю видатної народної художниці Катериною Білокур (1900-1961). Їй притаманний власний неповторний стиль. Народилася Катерина Василівна в селі Богданівці Полтавської губернії (нині село в Яготинському р-ні Київської обл.) в бідній селянській родині. Читати, писати й малювати навчилася самотужки. Доля не послала Катерині ні мистецьких шкіл, ні професійних наставників. Фахової освіти так і не отримала. Але це не завадило їй стати відомою майстринею, справжнім художником! Стихія її живопису – квіти, що утворюють композиції надзвичайної краси!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«Вальс квітів»Квіти є улюбленою темою для творчості не лише для художників ,а й музикантів . Так, відомий композитор Петро Ілліч Чайковський створив чудовий «Вальс квітів», який ніколи не втрачає своєї популярності! Хоча він був написаний у 1892 році (близько 160 років назад). Його слухають і як окремий твір, і як сцену з балету «Лускунчик».

Номер слайду 13

Завдання Послухайте цей прекрасний твір і опишіть картину, яку уявили під час слухання? Які почуття та настрій передані у вальсі?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«Я люблю у лузі квіти»Свою любов до квітів і до природи описала Ганна Чубач у вірші «Я люблю у лузі квіти»Музику написала композиторка Гульнара Азаматова-Бас

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Я люблю у лузі квіти (караоке)

Номер слайду 18

Запам’ятай!Кожний музичний твір має свою форму. Зазвичай пісенний твір складається з куплетів та приспіву. Наша пісенька також складається з куплетів та приспіву. Така музична форма називається куплетною. (повторення з учнями визначення ). 

Номер слайду 19

Практична робота: Ми намалюємо букет квітів у вазі!

Номер слайду 20

ПРИКЛАД

Номер слайду 21

https://www.youtube.com/watch?v=vg0yt. Gvn1ts

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дербак Олена Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
НУШ
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
3210
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку