Мистецтво Європейського культурного регіону

Про матеріал
Мистецтво Європейського культурного регіону. Вступ. По підручнику Л.Масол. Художній розвиток Європи починається з мистецтва Стародавньої Греції. Античні рельєфи, мозаїки, фрески, монети, зразки вазопису, присвячені міфу про викрадення Європи (стисла характеристика міфу). Скульптурні та художні приклади зображень вибірка творів із назвою «Викрадення Європи». 9 грецьких муз - покровительки наук і мистецтв, їх імена та зображення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Мистецтво європейського культурного регіону»Вступ. Вчитель мистецтва: Казяєва Людмила Вікторівна

Номер слайду 2

Вступ. Художній розвиток Європи починається з мистецтва Стародавньої Греції. Успадкована і трансформована Римом мистецька спадщина греків поширилася значною частиною європейського континенту. З тих часів збереглися античні рельєфи, мозаїки, фрески, монети, зразки вазопису, присвячені міфу про викрадення Європи. Грецький розпис. Рельєф. Італія

Номер слайду 3

Відома легенда про викрадення безпечної Європи, яка з подругами розважалася на березі моря, Зевсом у вигляді білого бика надихала митців світу на створення шедеврів протягом століть. Ця історія завжди трактувалася в емоційно-піднесеному сприйнятті давніх віків, овіяних туманом давнини і захопленістю героями минувшини.

Номер слайду 4

Скульптури

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Живопис. Валентин Сєров Рембрандт ван Рейн 

Номер слайду 7

Фреска

Номер слайду 8

Греція — колиска європейської цивілізації та її величі. Греки заклали основи багатьох наук і мистецтв. У Греції виникли слова «муза», «музей», «музика». Богині, покровительки поезії, мистецтв, і наук. 

Номер слайду 9

Дев’ять покровителек мистецтв

Номер слайду 10

Рафаель Санті. Парнас 

Номер слайду 11

До ХІХ ст., тобто до виникнення секуляризму, значний вплив на європейське мистецтво мала християнська церква, яка була основним замовником творів архітектури, скульптури, живопису, музики, театру. В епоху Відродження (ХІV—ХVІ ст.) почало розвиватися світське мистецтво, адже загальний інтерес до релігії слабшав. У центрі творчості митців із цього часу постає людина.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 11 клас, Презентації
Додано
17 січня
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку