Множення одночлена на многочлен

Про матеріал
актуалізувати знання про одночлени та многочлени, записані у стандартному вигляді, ознайомитися із правилом множення многочлена на одночлен, застосовувати розподільний закон множення при розв'язуванні вправ; розвивати навички обчислення, розпізнання одночленів та многочленів, запису одночленів та многочленів у стандартному вигляді, спрощення виразів, зведення подібних доданків, розкриття дужок; розвивати уміння аналізувати, пояснювати, осмислювати, знаходити помилкові відповіді, пристосовуватися до нестандартних ситуацій, розв'язувати вправи за правилом множення многочлена на одночлен; виховувати уважність, стриманість, колективність, індивідуальність, організованість, ініціативність, зацікавленість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Множення многочлена на одночлен

Номер слайду 2

Тема: Множення многочлена на одночлен Мета: актуалізувати знання про одночлени та многочлени, записані у стандартному вигляді, ознайомитися із правилом множення многочлена на одночлен, застосовувати розподільний закон множення при розв'язуванні вправ; розвивати навички обчислення, розпізнання одночленів та многочленів, запису одночленів та многочленів у стандартному вигляді, спрощення виразів, зведення подібних доданків, розкриття дужок; розвивати уміння аналізувати, пояснювати, осмислювати, знаходити помилкові відповіді, пристосовуватися до нестандартних ситуацій, розв'язувати вправи за правилом множення многочлена на одночлен; виховувати уважність, стриманість, колективність, індивідуальність, організованість, ініціативність, зацікавленість.

Номер слайду 3

Дати відповіді на запитання: Що таке одночлен? Який одночлен є записаним у стандартному вигляді? Що таке коефіцієнт? Що таке многочлен? Який многочлен є записаним у стандартному вигляді? Які члени виразу називаються подібними? Як розкрити дужки, перед якими стоїть знак "+"? Як розкрити дужки, перед якими стоїть знак "-“? І. Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 4

ІІ. Актуалізація опорних знань і умінь Серед наведених виразів знайти одночлени, записані у стандартному вигляді.

Номер слайду 5

ІІІ. Вивчення нового матеріалу Множення одночлена на многочлен Щоб помножити одночлен на многочлен, треба помножити цей одночлен на кожний член многочлена й отримані добутки додати. Зверніть увагу! Якщо многочлен не містить подібних членів, то й при множенні його на одночлен отримаємо многочлен, який не містить подібних членів.

Номер слайду 6

Помножимо двочлен a + b на одночлен х: (a + b)х= ах + bх

Номер слайду 7

Помножимо многочлен (а + b – с) на х: (а + b – с)х = ах + bх – сх

Номер слайду 8

ІV. Засвоєння знань Подати у вигляді многочлена добуток: (х + у)с , (х - у)с, (2х - у)с; (х + у)n, (х - у)n, (3х - у)n; (2 + а)с, (2 - а)с, (2 – аn)с.

Номер слайду 9

Чи тотожні вирази 2(а – 5) і 2а – 10; (х – у)5 і 5х – 5у; 3с(а – х) і 3ас – 3сх; (х – у)(-2) і 14 – 2х ?

Номер слайду 10

Помножити на одночлен всередині квітки 3х 5 - х х + 3 2 + х 4 – 3х 3х – 1

Номер слайду 11

V. Домашнє завдання  Вивчити п. 10 підручника (ст. 74-76).  Виконати письмово завдання № 392 і прикріпити в клас рум.

Номер слайду 12

VI. Підведення підсумків Самооцінювання, зображення смайлику настрою. Що найбільше сподобалося? Як помножити многочлен на одночлен?

Номер слайду 13

Дякую за урок!

ppt
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку