Проєкт №7 Бутерброди.

Про матеріал

Створення завдань за державним стандартом.

Модуль 4. Турбота про власний побут,задоволення власних потреб і потреб інших осіб.

Об'єкт проєктної діяльності:Проєкт №7 Бутерброди.

Основна технологія:Технологія приготування їжі.

Кількість годин:10

Завдання:познайомитися з видами бутербродів,визначити їх характерні особливості приготування,використати отримані знання для проєктування(приготування)власного бутерброду,презентувати його. Інтеграція: фізична культура,математика,образотворче мистецтво,музичне мистецтво,українська література,англійська мова

Вікові особливості: учні 5-7 класів(10-13 років)Компетентності:вільне володіння державною мовою, культурна,інформаційна, уміння вчитися впродовж життя, математична, інноваційність, соціальна та громадянська компетентності,обізнаність та самовираження у сфері культури;екологічна грамотність і здорове життя.компетентності в галузі техніки і технологій,підприємливість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Печенна Ірина Василівнавчитель трудового навчання Доброкриничанської гімназії Інгульської сільської ради Баштанського району. Миколаївської області

Номер слайду 2

Модуль 4. Турбота про власний побут,задоволення власних потреб і потреб інших осіб. Об’єкт проєктної діяльності: Проєкт №7 Бутерброди. Основна технологія: Технологія приготування їжі. Кількість годин:10

Номер слайду 3

Тема: Приготування бутербродів. Створення власного рецепта. Мета: Ознайомити учнів з історією виникнення бутербродів,видами бутербродів, технологією їх приготування, правилами безпечної праці з ріжучими інструментами, навчити готувати бутерброди. Виховувати бережне відношення до продуктів харчування, охайність при виконанні кулінарних робіт(робота з рецептами), вимогами дотримання правил техніки безпеки та особистої гігієни, розробити власний рецепт бутерброду відповідно до відповідності інгредієнтів та виготовити власний рецепт.

Номер слайду 4

Завдання:познайомитися з видами бутербродів,визначити їх характерні особливості приготування,використати отримані знання для проєктування(приготування)власного бутерброду,презентувати його .Інтеграція: фізична культура,математика,образотворче мистецтво,музичне мистецтво,українська література,англійська мова

Номер слайду 5

Вікові особливості: учні 5-7 класів(10-13 років)Компетентності: вільне володіння державною мовою, культурна,інформаційна, уміння вчитися впродовж життя, математична, інноваційність, соціальна та громадянська компетентності,обізнаність та самовираження у сфері культури;екологічна грамотність і здорове життя.компетентності в галузі техніки і технологій,підприємливість.

Номер слайду 6

Спільними для всіх компетентностей є такі вміння:уміння читати і розуміти прочитане (#читати);уміння висловлювати думку усно і письмово (#висловлюватися);критичне мислення (#мислити #медіаграмотність);здатність логічно обґрунтовувати позицію (#логіка);виявляти ініціативу (#ініціатива);творити (#творити);уміння вирішувати проблеми, оцінювати ризики та приймати рішення (#приймати рішення);уміння конструктивно керувати емоціями (#емоції);застосовувати емоційний інтелект (#емоції);здатність співпрацювати в команді (#командна робота).

Номер слайду 7

Передбачувані (очікувані,кінцеві) результати: інформованість,обізнаність,готують бутерброди, подають страви до столу, визначають витрати на продукти, працюють в команді. Мотивація: Задоволення власних потреб,самостійність,самообслуговування,креативність,навички та вміння здобуті під час вивчення проєкту ,творення нового. Бутерброди мають великий попит. Всі полюбляють бутерброди, тому що вони швидкі у приготуванні, смачні і поживні, являються окрасою столу. Також бутерброди можуть збуджувати апетит перед прийомом основної їжі. Тому існує потреба готувати та оформляти різні види бутербродів. 

Номер слайду 8

І. Організаційно-підготовчий етап. Приєднуйся до мого You. Tube каналу «Навчайся з користю та задоволенням»за посиланням нижче:https://www.youtube.com/channel/UCPZz. X0gde. XPQh. An3j5k. Tae. A

Номер слайду 9

І. Організаційно-підготовчий етап1.1 Приготування бутербродів(канапок). З історії виникнення бутербродів. Переглядаємо відео за посиланням :https://www.youtube.com/watch?v=-GQa. YKd6a6gабо за QR- кодом :

Номер слайду 10

1.2 Актуалізація опорних знань Вправа «Ребус». Вкажи вірну відповідь на запитання.(Назва смачного нашого проєкту). (Бутерброд) (Накладанець)

Номер слайду 11

1.3 Пригадай та попрацюй! Вправа « Анаграма»Wordwall. Зайди за посиланням та виконай завдання,яке складається з 12 питань https://wordwall.net/uk/resource/74528960

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

1.4 Пригадай та сплануй Моделі - аналоги. Розрізняють бутерброди залежно від видів та технології їх приготування:

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Гімнастика для очейhttps://www.youtube.com/watch?v=u_f. LRqq. J59 E

Номер слайду 16

ІІ. Конструкторський етап2.1. Алгоритм приготування бутербродуhttps://learningapps.org/display?v=po8415hd324

Номер слайду 17

2.3.    Графічне зображення виробу. (Розфарбувати) Для гарно запланованого проєкту, ми повинні знати : Вид;Форму;Розміри;Спосіб поєднання інгредієнтів між собою та основою;Подача до столу

Номер слайду 18

Під час приготування бутербродів необхідно дотримуватися таких правил безпеки та санітарно-гігієнічних вимог:__________________Вимоги перед подачею на стіл:__________________Техніка безпеки під час роботи з ріжучими приладами:__________________Технологічна карткаприготування бутерброду:__________________

Номер слайду 19

ІІІ. Технологічний етап. Технологія побутової діяльності та само­обслу­­­г­о­ву­ван­няhttps://ua.izzi.digital/DOS/325350/358771.html

Номер слайду 20

Творчо попрацюй. Творчо попрацюй!Обери рецепт бутерброду або продумай його сам. Зайди за посиланням переглянь різноманітні рецепти та запиши свій.https://rud.ua/consumer/recipe/salaty-i-zakusky/sandwich-74/

Номер слайду 21

IV. Заключний етап. Використовуючи інструкційну карту за переглянутим відео :1. Зробіть бутерброди за власним смаком 2. Сфотографуйте або зніміть відео3. Створіть презентацію.4. Результат надіслати в Google Клас

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
8 січня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку