Морські пригоди Діно

Про матеріал
Розробка додаткового матеріалу до теми:" Океани",7 клас у вигляді презентації розповідає про пригоди маленького краба Діно по усім частинам Світового океану,зустріч з мешканцями Світового океану,їх особливостями життя у Світовому океані, Діно бачить проблеми Світового океану і звертається до людей від усіх мешканців Світового океану з проханням охорони Світового океану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Морські пригоди Діно

Номер слайду 2

Народження Діно. У безкрайньому,синьому океані, де не видноза крайкою далечінь,на дні побудований грот, з раковин та скель. Темної ночі, під шум прибою, і під звуки морської хвиліЛіанане спала, маленького Діно народила.

Номер слайду 3

Діно підростає. Мільйони років. Хвиля піщинки гойдає,Діно підростає, дуже багато він про океан знає.

Номер слайду 4

Океан-домівка Діно. Океан солоний, три чверті планети покриває,Всі материки омиває, багато тваринокеан своїм будинком вважають,в ньому проживають.

Номер слайду 5

Кит Серж. Ми самі великі в океані, харчуємося рачками, але є у нашої братії м'ясоїдний вид:косатки, кашалоти, їх остерігайся,їм на очі не трапляйся.

Номер слайду 6

Дельфін Роб. Ми плаваємо у всіх океанах, від океану Льодовитого до Південного, скрізь ти зустрінеш нас,харчуємося планктоном, ми розумні, сигнали один одному посилаємо і відакул всіх рятуємо.

Номер слайду 7

Акула Мірра. Але Робе, багато в чому ти не правий, я найбільша акула у світі-китова, але безпечна, харчуюсь дрібними рачками, а ось з тигровою і білою краще не зустрічатися,шість рядів зубів,з'їдять і оком не моргнуть, спокійно далі попливуть.

Номер слайду 8

Риба стрибун А в манграхстрибун – риба живе, на суші може знаходиться дві години, засмагає і про воду морську не згадує.

Номер слайду 9

Тихий океан Корал Кітті: Вітаю вас, мої друзі,повідаю Вам Таємницю я. Тихий океан, зовсім не Тихий,урагани та цунамі виникають, а хвилі вищі,ніж п'ятиповерховий будинок, дуже вже неспокійний він. Магеллан протоку знайшов, виплив у цей океан, і Тихим його назвав.

Номер слайду 10

Морська зірка -Аніта. Так, Так,Балакучий Кітті, від мене не вислизнеш, і не сховає тебе твоя родина, я зірка-акантастер припливла. Зірка терновий венець

Номер слайду 11

Великий Бар’єрний Риф. Великий Бар'єрний риф, величезне скупчення коралів, у теплих водах живуть, східний берег Австралії до них наближено, і багато тварин мешкають у ньому. Але зірка акантастер  до коралів стала припливати ,і їх поїдати. Зникне Кітті , цього не можна допустити. Треба тривогу бити. Ми людям. Послання відсилаємо, нехай нафту не зливають, тоді буде живакоралів сім‘я.

Номер слайду 12

Тридакна Токко Діно: Мама, мама, я в печеру потрапив, але тут така темрява і задихаюсь я. Ліана: Діно, хлопчик мій ,ти потрапив у величезний капкан, це величезниймолюск – тридакна,важить сотні кілограмів.

Номер слайду 13

Тридакна Токко. Що відбувається,хто це в будинку моєму?200 років я живу,і нікуди не пливу,разом зі мною водорості живуть,мені їжу надають. Але розміри мої велетенські: 250 кг ,моя вага,150 см,моя довжина. Діно,швидче випливай і до мене ти не потрапляй.

Номер слайду 14

Лангуст Лаккі. Ви біля островів Хуан-Фернандес, лангустів тут живе сім'я, екскурсовод я.

Номер слайду 15

Лангуст Лаккі У лангустів десять ніг,схожий він на річкового рака,а живе в морях і океанах на великій глибині серед коралів,або під скелями ховається від ворогів і майже не спілкується ні з ким. Лангусти звуки видають і дуже голосні,їх чути кілометрів три.

Номер слайду 16

Олександр Селкірк. Лангуст Лаккі: Хатину Селкірка Покажу, про Робінзона Крузо розповім. У 17 століттікорабель тут пропливав, Селкирк матросом був, посварився з капітаном і сам попросив на острів найближчий висадити його, капітан до островапідпливає і Селкірка на острів відправляє.

Номер слайду 17

Робінзон Крузо. Чотири роки на безлюдному острові прожив,його потім знайшли та до Англії привезли. Даніель Дефопро це почув та книгу:" Робінзон Крузо" написав.

Номер слайду 18

Атлантичний океан. Ліана: Дякую Лаккі, а тепер у Атлантику ми попливемо. Атлантичний- другийпо площі, за міфами Атлант тут небо тримав, мабуть сам і назвав.

Номер слайду 19

Саргассове море. Діно: Мамо, я заплутався, яка дивна трава, сама по собі спливає, як вона тут зростає?

Номер слайду 20

Саргассові водоростіМорський клоун: Ця трава, саргасси, так і море називають, де вона зростає. Коли Колумб тут пропливав, на травібульбашки повітря розглянув, згадав Іспанію, сорт винограду саргассо звуть, недовго думав, взяв, Саргассове море назвав.

Номер слайду 21

Морський клоун Море цебез берегів,іноді пустелею звуть, але тут багато хто живе. Ось наприклад, я, з морських клоунів моя сім'я. якщо ворог раптом підпливає,відразу воду я ковтаю,форму кулі приймаю.

Номер слайду 22

Гольфстрім. Ліана: Діно,а зараз з тобою ми попливемо в. Льодовитий океан, а корабель, буде у нас Гольфстрім, тепла течія,так називають,на північ тече, вперед мій хлопчик, вперед. .

Номер слайду 23

Медуза Ціанея. Ви насправді в холодному океані, тут не тане крига і життя завмирає, але тваринний світ не вмирає. Ось і я до Васпідпливаю,щупальця метрів 20 у мене, і дуже велика голова.

Номер слайду 24

Північний Льодовитий океан А ще особливістьв нашому океані є: через холодпроцеси обміну завмирають, і ми довго можемо жити, і ні краплі не тужити.

Номер слайду 25

Кіт Георг. А я гренландський кит, назвали так менечерез острів Гренландія. Він найбільший, майже весь покритий він льодом,

Номер слайду 26

Пташині базариале базари тут бувають, сюди птахи прилітають: кулики, гаги, кайри, пуночки над островом літають,тут потомство пташине підростає.

Номер слайду 27

Білий ведмідь Білл. Я теж мешканець Арктики, по льодах гуляю, а якщо набридне, у воду пірнаю, довго плавати я можу, але треба і по Арктиці ходити,а Арктика Лід втрачає, що мені робити, не знаю!!!!!

Номер слайду 28

Охорона Світового океану. Діно: А давайте звернемося до людей ми: Океан величезний, але він єдиний,течії океанські маси розподіляють, якщо щось викинути біля берегів Японії, знайдуть біля Антарктиди,

Номер слайду 29

Охорона Світового океану. Вже цілий острів з пластика в Тихому океані є, морська вода його не розчиняє ,і він забруднює весь океан. Морська сім’я людей благає: Не потрібно нас вбивати, Океан потрібно охороняти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
11 травня 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку