Мульти-задачі для початкових класів

Про матеріал

Задачі у початковому курсі математики з одного боку становлять специфічний розділ програми, матеріал якого учні мають засвоїти, а з другого – виступають як дидактичний засіб навчання, виховання і розвитку школярів. Отже, задачі мають як навчальні, так і виховні та розвиваючі функції. Задачі з улюбленими героями мультфільмів сподобаються малюкам.

Перегляд файлу

 

 

1. У Кроша було 27 ящиків моркви, а в Нюші – на 15 ящиків менше. Коли копатич зібрав врожай, то виявилось, що у нього моркви стільки ж, скільки у Нюші і Кроша разом. Скільки моркви зібрали Смішарики разом?

2. У Совуні було 15 жовтих цукерок і 45 синіх. Вона роздала їх 6 своїм друзям. Скільки цукерок отримав кожен?

3. Фіксики вдома відремонтували 8 побутових приладів, а у лабораторії – у 6 разів більше. Скільки при ладів відремонтував кожен фікси, якщо відомо, що чоловічків було 7 і вони поділили прилади порівну?

4. Крош купив у магазині 7 цукерок за 42 грн. Скільки будуть коштувати 5 таких цукерок?

5. В 5 ящиків Копатич поклав 45 гарбузів порівну у кожен ящик. Скільки гарбузів у 3 таких ящиках?

6. Їжачок приніс Нюші на День народження 4 коробки по 4 тістечка, а Крош подарував 3 коробки цукерок по 8 штук у кожній. Скільки всього солодощів подарували Нюші? Склади вираз.

7. Кар-Карич та Лосяш читали книжки. Карич за тиждень прочитав 9 штук, а Лосяш – у 3 рази більше. Це на 25 штук більше, ніж прочитала Нюша за увесь рік. Скільки книжок прочитала Нюша за рік?

8. Головний герой гри «World of Tanks» повинен подолати смугу перешкод для тестування бойових машин. Танком «Т-34» він проїхав 34 км, а на «КВ-88-С1»  - 56 км. Після цього він пересів на «ІС-1» і доїхав на ньому до фінішу. Ця відстань дорівнювала 28 км. Скільки всього кілометрів подолав головний герой?

9. Маша та Ведмідь зібрали у лісі 64 гриби. Маша зібрала 8 штук, а всі інші зібрав Михась. Скільки грибів знайшов Михась? У скільки разів більше грибів зібрав Михась?

10. Михась посадив на своєму городі огірки. Коли прийшов час збирати врожай, то з першого ряду він зібрав 28 штук, а з другого – 35. Всі огірки він розклав порівну у 7 банок. Скільки огірків поклав Ведмідь у кожну банку?

docx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
954
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку