Мультимедійна презентація "АК-74"

Про матеріал
Мультимедійна презентація "АК-74". Цікавий і корисний матеріал до уроку. Містить: призначення, історія створення, будова, тактико-технічне характеристика, основні частини та механізми автомата АК-74,призначення механізмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедійна презентація “АК-74(5,45-мм автомат Калашникова) вчителя Захисту України Маляр Олега Валерійовича

Номер слайду 2

Призначення та бойові властивості автомата. Автомат Калашникова є індивідуальною зброєю і призначений для знищення живої сили й ураження вогневих засобів противника. Для ураження противника в рукопашному бою до автомата прикріплюється штик-ніж (багнет). Вогонь ведеться автоматичний або одиночний. Автоматичний вогонь є основним: він ведеться короткими (до 5 пострілів) і довгими (до 10 пострілів) чергами або безперервно.

Номер слайду 3

 Автомат калібру 5,45-мм, розроблений у 1970 році та прийнятий на озброєння в 1974 році. Є подальшим розвитком АКМ. Розробка АК74 пов'язана з переходом на новий малоімпульсний патрон 5,45×39 мм. На даний час АК-74 – основна зброя ЗСУ та силових структур.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тактико-технічні характеристики. Довжина автомата з багнетом - 940 мм• Довжина стовбура - 415 мм• Довжина нарізної частини ствола - 372 мм• Число нарізів - 4• Ємність магазина - 30 патронів• Бойова скорострільність одиночними постр. - 40 п/хв• Бойова скорострільність чергами - 100 п/хв• Прицільна дальність - 1000 м• Довжина прицільної лінії - 379 мм• Маса без багнета, без патронів, з пластмасовим магазином - 3300 г• Маса зі спорядженим магазином без багнета - 3600 г• Маса пластмасового магазину - 230 г• Патрон - 5,45х39• Маса патрона - 10,2 г• Маса кулі зі сталевим сердечником - 3,4 г• Маса заряду - 1,45 г• Початкова швидкість кулі - 900 м / с• Довжина патрона - 57 мм• Довжина гільзи - 39,6 мм• Довжина кулі - 25,5 мм• Обсяг камери заряджання - 1,56 см3• Максимальний тиск газів - 294 МПа (3000 кг / см2)

Номер слайду 6

Основні частини та механізми автомата АК-74.1-ствол з ствольною коробкою;2 - дуловий гальмо-компенсатор;3 - кришка ствольної коробки;4 - затворна рама з газовим поршнем;5 - затвор;6 - поворотний механізм;7 - газова трубка зі ствольною накладкою;8 - цівка;9 - магазин;10 - штик-ніж;11 - шомпол;12 - пенал для приладдя;

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Призначення механізмів: Ствол служить для спрямування польоту кулі. Всередині ствол має канал з чотирма нарізами, які йдуть зліва вгору направо. Нарізи необхідні для надання кулі обертового руху. Проміжки між нарізами називають­ся полями. Відстань між двома протилежними полями (по діаметру) називається калібром каналу ствола; в автома­тів він дорівнює 5,45 мм і 7,62 мм. У казенній частині ка­нал гладенький і зроблений за формою гільзи; ця частина каналу містить патрон і називається патронником. Ствольна коробка з'єднує частини і меха­нізми автомата, забезпечує закривання каналу ствола затвором і запирання затвора. У ствольній коробці роз­ташований ударно-спусковий механізм. Зверху коробка закривається кришкою. Прицільний пристрій необхідний для наве­дення автомата при стрільбі по цілях на різні відстані. Муш­ка загвинчена в полозок, який кріпиться в основі мушки. Кришка ствольної коробки потрібна для за­побігання забрудненню частин і механізмів, розміщених у ствольній коробці. З правого боку вона має ступінчас­тий виріз для проходження відстріляних гільз назовні і для руху рукоятки затворної рами, а позаду - отвір для виступу напрямного стержня поворотного механізму. Кришка утримується на ствольній коробці за допомогою напівкруглого вирізу на колодці прицілу, поперечного паза ствольної коробки і виступу напрямного стержня поворотного механізму.

Номер слайду 9

Приклад і пістолетна рукоятка забезпечують зруч­ність дії автомата при стрільбі. Приклад має антабку для ременя, гніздо для пенала з приладдям і затильник зкришкою над гніздом. У гнізді приклада закріплено пру­жину для виштовхування пенала. Затворна рама з газовим поршнем слу­жить для приведення в дію затвора та ударно-спускового механізму. Затвор служить для досилання патрона у патронник, закривання каналу ствола, розбивання кап­суля і викидання з патронника гільзи патрона. Поворотний механізм необхідний для по­вернення затворної рами із затвором в попереднє по­ложення. Газова трубка із ствольною накладкою призначена для спрямування газового поршня і для за­хисту рук від опіків при стрільбіУдарно-спусковий механізм призначений для спуску курка з бойового зводу або із зводу авто­спуску, нанесення удару по ударнику, забезпечення ве­дення автоматичного чи одиничного вогню, припинення стрільби, для запобігання пострілів при незапертому зат­ворі і для постановки автомата на запобіжник. Цівка служить для зручності дії з автома­том і захисту рук від опіків. Магазин призначений для розміщення пат­ронів і подачі їх у ствольну коробку. Штик-ніж прикріплюється до автомата. Піхви складаються з підвіски з карабінчи-ками, пластмасового корпусу, упору, виступу-осі.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (для юнаків) 11 клас (Мусієнко І.І., Кучерина С.Є., Крамаренко О.Б.)
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку