Мультимедійна презентація "Дотик до філософії серця Василя Олександровича Сухомлинського"

Про матеріал
У презентації подається матеріал про життя та педагогічну спадщину відомого педагога Василя Олександровича Сухомлинського.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОТИК ДО ФІЛОСОФІЇ СЕРЦЯ ВАСИЛЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА СУХОМЛИНСЬКОГО

Номер слайду 2

Вогнище живої думки у свідомості своїх вихованців запалить лиш той педагог, який знає в сто раз більше, ніж вимагає цього обов'язкова програма. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Щороку 28 вересня в Україні та світі відзначають день народження людини, творчість якої — унікальне явище в українській і світовій пе­дагогіці. Це відомий педагог Василь Олександрович Сухомлинський. Він сміливо прогнозував майбутнє освіти, тому в його творах представлене емоційне, етичне, естетичне ви­ховання.

Номер слайду 5

У вчительській професії Василь Сухомлинський виділяв дві ідеї — учитель насамперед особистість, учитель і учень живуть один в одному.

Номер слайду 6

За своє життя В. Сухомлинський написав багато книг — біля сорока, близько 500 статей, що друкува­лись у різних виданнях. Творча спадщина Сухомлинського вражає своєю багатогранністю.

Номер слайду 7

Філософія серця визначила характер поглядів В. Сухомлинського на дитину.

Номер слайду 8

«Серце віддаю дітям» — так назвав він свою основну книгу життя. А йдеться в ній про те, що дитина завжди була, є і залишається дитиною. Дитинство в усі часи було, є і залишається дитинством.

Номер слайду 9

Оповідання й казки Василя Сухомлинського, їх розповсюдження в Україні та світіОсобливе місце в педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського займає літературно-педагогічна творчість, яка дала йому можливість як тонкому знавцеві дитячих душ, їхньої психології, впливати на них не тільки опосередковано, через відповідні педагогічні настанови вчителям, а й прямо, засобом художнього слова, безпосередньо спрямованим до дітей.

Номер слайду 10

Його казки та оповідання спонукають розум і почуття дитини до аналізу вчинків, літературних героїв, до відповідних висновків, викликають бажання наслідувати їм або, навпаки чинити по іншому. Оповідання й казки Василя Сухомлинського, їх розповсюдження в Україні та світі

Номер слайду 11

Оповідання й казки Василя Сухомлинського, їх розповсюдження в Україні та світі

Номер слайду 12

В. Сухомлинський прожив досить коротке життя. Він був як метеорит, що з'явився на небосхилі педагогічної науки і дуже швидко згорів. А творчість його залишилась нам у спадок і спілкується з нами свої­ми ідеями.

Номер слайду 13

Меморіальна частина Педагогічно-меморіального музею Василя Сухомлинського. Кабінет директора. Вшанування В. Сухомлинського

Номер слайду 14

Перший пам’ятник В. Сухомлинському в Києві. Державна науково-педагогічна бібліотека імені В. О. Сухомлинського. Вшанування В. Сухомлинського

Номер слайду 15

Ім’я Василя Олександровича Сухомлинського уже давно стало знаком гуманізму та безмежної доброти. Для дітей – він завжди є святом пізнання, для педагогів – невичерпним джерелом педагогічної мудрості, еталоном педагогічної майстерності, вдумливим ученим.

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 травня 2019
Переглядів
771
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку