Мультимедійна презентація „Послідовне та паралельне з’єднання провідників”

Про матеріал
Мультимедійна презентація уроку „Послідовне та паралельне з’єднання провідників” для здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Послідовне та паралельне з'єднання провідників

Номер слайду 2

Послідовне з'єднання провідників. Послідовне з'єднання - це таке з'єднання,при якому провідники вмикаються в коло один за одним, тобто до кінця першого провідника приєднується початок другого, до кінця другого - початок третього, до кінця третього - початок четвертого і т.д.

Номер слайду 3

Сила струму при послідовному з'єднанні провідників однакова на всіх елементах кола. Напруга при послідовному з'єднанні провідників дорівнює сумі напруг на кожному елементі кола. Опір при послідовному з'єднанні провідників дорівнює сумі опорів на кожному елементі кола

Номер слайду 4

Отримані співвідношення справджуються для будь-якої кількості провідників:

Номер слайду 5

Паралельне з'єднання провідників. Паралельним з'єднанням називають з'єднання провідників, при якомупочаток ycix провідників з'єднують в одній точці, a їхні кінці — в іншій.

Номер слайду 6

Сила струму при паралельному з'єднанні провідників дорівнює сумі сил струмів на кожному елементі кола. Напруга при паралельному з'єднанні провідників однакова на всіх елементах кола. Опір при паралельному з'єднанні провідників обчислюється за формулою

Номер слайду 7

Отримані співвідношення справджуються для будь-якої кількості провідників:

Номер слайду 8

Правила, яких необхідно дотримуватися під час вимірювання сили струмуамперметром. Амперметр вмикають у коло послідовно з тим споживачем, у якому необхідно виміряти силу струму. Клему амперметра, біля якої стоїть знак „+”, потрібно з'єднувати з проводом, що йде від позитивного полюса джерела струму, клему зі знаком „-” - із проводом, що йде від негативного полюса. Не можна приєднувати амперметр до кола, в якому відсутній споживач струму, - це може призвести до псування обладнання або пожежі.

Номер слайду 9

Правила, яких необхідно дотримуватися під час вимірювання напругивольтметром. Вольтметр приєднують паралельно до тієї ділянки кола, на якій необхідно виміряти напругу. Клему вольтметра, біля якої стоїть знак „+”, слід з'єднувати з проводом, який іде від позитивного полюса джерела струму; клему зі знаком „-” - із проводом, що йде від негативного полюса джерела струму. Для вимірювання напруги на полюсах джерела струму вольтметр приєднують безпосередньо до клем джерела.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
893
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку