Мультимедійна презентація "Створення умов життєдіяльності людини в космосі

Про матеріал
Матеріали даного уроку будуть корисні для учнів і студентів, які цікавляться довідковим матеріалом з астрономії, а також можуть зацікавити вчителів, керівників гуртків, викладачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СТВОРЕННЯ УМОВ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ В КОСМОСІ

Номер слайду 2

«Земля — колиска людства, але не можна ж вічно жити в колисці!» К. Ціолковський

Номер слайду 3

Актуальність даної роботи полягає у дослідженні умов життєдіяльності людини у Космосі. Предметом дослідження даної роботи є умови життєдіяльності людини на Марсі, Місяці, Венері. Об’єктом дослідження є:1. Причини дослідження людиною Космосу.2. Цікаві факти про життя людини у Космосі.3. Умови життєдіяльності людини на Місяці, Марсі, Венері. Метою роботи є аналіз життєдіяльності людини у Космосі. Для досягнення мети роботи поставлені такі завдання:1. З’ясування основних причин дослідження людиною Космосу.2. Аналіз життя людини у Космосі з наведенням цікавих фактів.3. Ознайомлення із перспективами освоювання Космосу людиною.4. Дослідження умов життєдіяльності людини на Місяці, Марсі, Венері.

Номер слайду 4

СОНЯЧНА СИСТЕМА

Номер слайду 5

НАВІЩО ЛЮДИ ОСВОЮЮТЬ КОСМОС?Видобуток корисних копалинІнші планети, що рухаються навколо Сонця із Землею, мають у величезних кількостях різні мінерали і речовини, які можуть стати дуже корисними для землян. Перенесення екологічно шкідливих виробництв за межі ЗемліВідходи пластика, побутової хімії, металу та інших штучних речовин забруднюють природу, яка ще довго не зможе їх переробити самостійно. Переселення. Уразі реалізації перенаселення очиститься територія на Землі, яка в даний час забруднена діючими сьогодні і колишніми виробництвами. Наука. Чим вище рівень розвитку науки, тим Космос, можливо, будуть більше освоювати. І навпаки, чим глибше космічні дослідження, тим більше з'явиться наукових відкриттів. Суспільство. Буде з'являтися дуже багато робочих місць, що послужить поліпшенню умов життя безлічі землян. У ще більш далекій перспективі, коли люди зможуть на інших планетах видобувати корисні копалини, відбудеться згладжування нерівномірного розподілу на Землі природних багатств.

Номер слайду 6

ІЛОН МАСК

Номер слайду 7

СЕРГІЙ ЯКИМОВ

Номер слайду 8

ПОЛІТ НА МАРС У 2030-Х РОКАХ

Номер слайду 9

ВЕНЕРАСЕСТРИ-БЛИЗНЮКИ

Номер слайду 10

Вигляд Місяця з нашої планети

Номер слайду 11

ПЛАН ЗАСВОЄННЯ МІСЯЦЯ

Номер слайду 12

РАКЕТА LONG MARCH 5

Номер слайду 13

ТЕРАФОРМУВАННЯ

Номер слайду 14

ДЕСЯТЬ ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО ПЕРЕБУВАННЯ ЛЮДИНИ У КОСМОСІ1. За один день ви станете свідком сходу сонця 16 разів;2. В умовах відсутності сили гравітації, хребет розтягується, роблячи вище. 3. Ви можете позбутися від хропіння;4. Деякі приправи вимагають додавання в них води перед вживанням;5. Найдовше перебування людини в космосі склало 438 днів;6. У космосі загинули 3 відомих астронавта: Георгій Добровольський, Віктор Пацаєв і Владислав Волков загинули після розстикування з космічною станцією «Салют-1». Клапан їх корабля виявився відкритим після відстиковки модуля;7. Майже кожен космонавт знайомий з космічної хворобою;8. Найважче після повернення з космосу знову звикнути до того, що предмети, які ви відпускаєте, падають;9. Замість ванної волога серветка;10. Космічне випромінювання змушує бачити сліпучі спалахи.

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
29 липня 2019
Переглядів
911
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку