Мультимедійна презентація "Як уникнути втоми"

Про матеріал
В період воєнного стану в Україні надзвичайно важливо зберігати спокій, не панікувати, а зібратися з силами і підтримувати рідних, близьких та свою країну. У всіх базова потреба в таких умовах – потреба в безпеці. Це вкрай складно, але необхідно, тому що настрої людей на війні не менш важливі, ніж справні зброя та техніка і у кризові моменти від цього залежить наше виживання. Вашій увазі поради для здобувачів освіти та учасників освітнього процесу, які допоможуть переносити стрес із мінімальними наслідками, долати життєві негаразди, тверезо мислити, не впадати в депресивні стани, тримати себе в руках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перше, що нам потрібно для того, аби не "вигоріти" — це згадка про мирний час, пісні, квіти, усе, що поєднує нас зі світом. Це все профілактика вигорання. “Переживання стресу має різні етапи. У нас був етап активізації, адаптації, у стані гострого стресу ми не помічаємо втоми. Усі резерви націлені на виживання. У такому стані ми не відчуваємо, що нам потрібно по потребі, спати або їсти. І тоді, ми самі виснажуємося. Не треба допускати таких речей, оскільки це впливатиме на психіку і на те, чи зможемо ми у такому стані надати допомогу іншим” - радить Світлана Ройз.

Номер слайду 3

Фахівець рекомендує не перенасичувати себе негативними новинами та не репостити кадри подій, на які неможливо дивитись без почуттів. “Потрібно відволікатися на позитивні моменти: при можливості, підтримувати контакти зі старими друзями та знайомими, і не забувати про ті речі, які можуть підняти настрій та рівень гумору,” - рекомендує психолог.

Номер слайду 4

Життя обов’язково продовжиться, а ми маємо задуматися, чим будемо займатися у першу чергу, після нашої ПЕРЕМОГИ. У нас мають бути сили, щоб відбудувати нашу славну Україну. Тому, складати плани на майбутнє - обов’язково! Ділитися своїми планами з рідними, друзями, колегами. Обговорювати їх.

Номер слайду 5

Це прості практики рекомендується виконувати одразу після пробудження та перед сном – в такому разі вони принесуть вам відчуття спокою на весь день

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лубенець Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
5 квітня 2022
Переглядів
561
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку