Мультимедійна презентація з хімії у 11 класі - "Волокна"

Про матеріал

Мультимедійна презентація з хімії для 11 класу направлена на доповнення матеріалу уроку про штучні та синтетичні волокна, яка розкриває класифікацію, властивості, застосування, переваги та недоліки різних типів волокон. Дана презентація може бути використана при вивченні органічної хімії в 9 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волокна. Штучні та синтетичні волокна Роботу виконали учениця 11 класу Саламатіна Катерина та учитель Городищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Короп Леся Борисівна 2015 рік

Номер слайду 2

План Поняття про волокна. Класифікація волокон. Натуральні волокна. Штучні волокна. Синтетичні волокна. “Від метелика до кокона”. Прилади та процес виробництва ниток із натуральних волокон. Список використаної літератури.

Номер слайду 3

Поняття про волокна Волокна - це матеріали, що складаються з довгих і тонких ниток або відрізків ниток , придатних для виготовлення пряжі і тканин.

Номер слайду 4

Натуральні Класифікація волокон Бавовна Рослинні Тваринні Шерсть Мінеральні Льон Шовк Азбест Хімічні Штучні Синтетичні Мінеральні

Номер слайду 5

Натуральні волокна – це матеріали, які виготовляють із природної сировини. Хімічні волокна – це матеріали, які не виготовляють із природної сировини.Їх одержують хімічним способом.

Номер слайду 6

Рослинні: Конопля Бавовна Льон

Номер слайду 7

Тваринні: Вівці Лами Кролики Верблюди

Номер слайду 8

Штучні волокна поділяються на: ацетатні; віскозні; мідноаміачні.

Номер слайду 9

Ацетатні:

Номер слайду 10

Віскозні:

Номер слайду 11

Мідноаміачні:

Номер слайду 12

Синтетичні волокна - це матеріали, які формують із синтетичних полімерів.Вони поділяються на: поліпропіленові; поліефірні (лавсан); капронові.

Номер слайду 13

Поліпропіленові:

Номер слайду 14

Поліефірні (лавсанові):

Номер слайду 15

Капронові:

Номер слайду 16

Від метелика до кокона

Номер слайду 17

Виробництво ниток із шовку

Номер слайду 18

Прилади , якими виготовляють нитки

Номер слайду 19

Використана література: Авілов О.В. Велика хімія України. –К.: -1985. Анохін В.В. Хімія і фізика полімерів. –К.: -1971. Ярошенко О.Г. Підручн. Для 11 кл.загальноосвіт. навч. закл.(рівень стандарту). - К. :Грамота,2011.-166-175с. Заздліна З.А. Основи технології хімічних волокон. Підручник для вищих навчальних закладів. –М.: -1985.

ppt
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
5346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку