Мультимедійний супровід до виступу на педагогічній раді « Як навчити дитину вчитися»

Про матеріал
Навичка навчання не з'являється у дитини сама собою, від природи. Її потрібно формувати поступово, так само як і навичку ходити, тримати ложку і т. д. Часто школяр не може вирішити завдання, тому що не знає, як, – у нього не сформована навичка. Перш ніж очікувати від дитини засвоєння матеріалу, необхідно показати, як це робити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯМарченкова О. Ю. КЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро

Номер слайду 2

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯЯк формуються навички навчання: Навичка навчання не з'являється у дитини сама собою, від природи. Її потрібно формувати поступово, так само як і навичку ходити, тримати ложку і т. д.

Номер слайду 3

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯФормування навички можна розділити на етапи1-й етап. Показати, як працювати з тим чи іншим матеріалом, зацікавити дитину. Часто школяр не може вирішити завдання, тому що не знає, як, – у нього не сформована навичка. Перш ніж очікувати від дитини засвоєння матеріалу, необхідно показати, як це робити.

Номер слайду 4

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯТільки після цього у неї з'являється інтерес. В іншому разі вона говоритиме: "Мені це не цікаво", "У мене не виходить", "Я це не хочу робити". Важливо не сприймати ці слова буквально, усвідомлюючи, що дитині поки що не зрозуміло, як зробити завдання або засвоїти матеріал, а значить, їй потрібна допомога.

Номер слайду 5

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯЩойно у дитини почне виходити, неулюблений предмет сподобається. На цьому етапі не соромно найняти дитині репетитора, щоб він допоміг опанувати незрозумілий матеріал.

Номер слайду 6

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯ2-й етап. Закріпити навичку. Важливо не один раз навчити дитину користуватися інформацією для рішення конкретного завдання, а зробити це багаторазово, поки ви не переконаєтеся, що син чи донька опанував навички

Номер слайду 7

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯ3-й етап. Самостійність. Коли у дитини вже сформована навичка, вона може самостійно, без присутності батьків сісти. прочитати параграф і виконати вправу.

Номер слайду 8

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯ4-й етап. Обумовленість. Навичку необхідно запустити, щоб вона працювала. Для цього є певний сигнал. Наприклад, коли в школі викладач говорить: "Дістаємо подвійні листочки", дитина знає, що робити в цій ситуації, якщо вже добре знайома з манерою ведення уроку цього викладача

Номер слайду 9

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯТе саме відбувається і під час самостійних занять. Коли потрібно зробити практичну вправу, дитина вже знає, що потрібно дістати відповідний підручник, прочитати параграф перед цією вправою, переглянути класну роботу і нагадати собі алгоритм виконання подібних завдань, а потім вже розпочати виконання завдання.

Номер слайду 10

ЯК НАВЧИТИ ДИТИНУ ВЧИТИСЯ5-й етап. Репродуктивність. Знаючи алгоритм дій і відпрацювавши його до автоматизму, дитина вже може додавати свою частку креативності у виконання завдання. На цьому етапі можна з упевненістю сказати, що навичка навчання закріплена.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 серпня 2020
Переглядів
469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку