Мультимедійний супровід уроку "Основні види харчових продуктів. Технологія приготування бутербродів ."

Про матеріал

Мультимедійний супровід до уроку "Основні види харчових продуктів. Технологія приготування бутербродів." Ця розробка допоможе ефективнота наочно провести урок. В розробці наочно показано поділ харчових продуктів, які поживні речовини містяться в харчових продуктах, харчова піраміда та вміст вітамінів. Способи теплової обробки продуктів. Класифікацію бутербродів. Продуктами які використовують для приготування бутербродів,з різними способами нарізки хліба, варіантами оформлення бутербродів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Основні види харчових продуктів. Технологія приготування бутербродів Розробила: вчитель трудового навчання СЗШ № - 77 м. Львова. Махінько Ольга Кіровна Практична робота: Приготування бутербродів.

Номер слайду 2

харчові продукти поділяються на : МолочніМ’ясніРибніБорошно. Макароннівироби. Крупи

Номер слайду 3

ОвочіФрукти. Цукор. Мед

Номер слайду 4

Яйця. Жири

Номер слайду 5

ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИБІЛКИЖИРИВУГЛЕВОДИМ‘ясо, риба, яйця,сир, молоко, хліб, квасоля, соя, горіх, картопля. Вершкове масло, вершки , кукурудзяна, соняшникова, пальмова , маслинова олії,сало. Хліб житній,пшеничний;крупи: рисова, гречана, манна, рис; цукор, картопля, капуста білокачанна, буряк, морква, кавун, виноград, яблука. ВОДАРідини, овочі, фрукти, ягоди

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Способи теплової обробки харчових продуктів

Номер слайду 8

Види бутербродів

Номер слайду 9

Бутерброди. Слово бутерброд в перекладі з німецької мовиозначає: «BUTTER» - масло «BROT» - хліб. Основа бутерброда - хліб;Доповнення до основи – близькі за смаком продукти, бутербродні суміші і масло;Бутерброди використовують в якості закуски і подаються в першу чергу.

Номер слайду 10

Відкриті простіВідкриті складніЗакусочні (канапе)Закриті (сандвічі)

Номер слайду 11

Продукти для приготування бутербродів. Бутерброди готують з різноманітних гастрономічних продуктів

Номер слайду 12

Вимоги до якості готових бутербродів. Бутерброди готуються безпосередньо перед подаванням на стіл;Хліб повинен бути не зовсім товстим і не зовсім тонким;Хліб має бути повністю закритий продуктом;Зберігати бутерброди в холодильнику не більше 3 годин.

Номер слайду 13

Способи нарізки хліба

Номер слайду 14

Способи нарізки хліба

Номер слайду 15

Варіанти оформлення бутербродів. Бутерброд з бринзою та цибулею. Тости з креветками

Номер слайду 16

Бутерброд з шинкою. Бутерброд з смаженою рибою

Номер слайду 17

Бутерброди фантазійні

Номер слайду 18

Практична робота. Приготування бутербродів. Перша бригада готує відкритібутерброди; друга — закриті бутерброди; третя — закусочні бутерброди

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Богданова Лидия
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Царенко Олександр Миколайович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
2949
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку