Музичні інструменти для учнів 2 класу

Про матеріал
Музичні інструменти для учнів 2 класу Музичні інструменти для учнів 2 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музичні інструменти

Номер слайду 2

Які чарівні музиканти, Хто відданий мистецтва музі, А розкривають їх таланти Їх інструменти – вірні друзі! Хтось вибрав собі скрипку в пару, Комусь бандура до душі, Або цимбали, чи литаври, Чи барабани - гупачі, Одному кобза, як сестриця, Для когось милий контрабас, І розлилася, як водиця, Мелодія в серцях у нас!

Номер слайду 3

БАНДУРА Струнно-щипковий лютневий інструмент крилоподібної форми; Спосіб гри - ковзаючий, глісандоподібний, з широким застосуванням паралельних інтервальних та акордових, паралельних й розхідних гамоподібних зворотів по всьому грифу і приструнках, за винятком (на відміну від кобзи) притискання пальцями струн до грифа.

Номер слайду 4

КОБЗА . Кобза - український лютнеподобний струнний щипковий музичний інструмент з 4-ма (і більше) парними струнами. Кобза складається з корпусу і грифа, на грифі розташовані 8-10 нав'язаних ладів за допомогою яких на кожній струні можна отримати звуки хроматичної гами. Також були інструменти без ладів. Попередником кобзи є маленький лютневідний інструмент ймовірно тюркського або булгарського походження

Номер слайду 5

ЦИМБАЛИ Цимбали (бойківське - цимбал, закарпатське - цимбали). У традиції українців розрізняють два найпоширеніші типи цимбалів: найархаїчніші і, найімовірніше, автохтонного походження - бурдонні (у лемків та бойків) та пізніші і, вочевидь, напливові - мелодичні (на інших територіях України)

Номер слайду 6

БУБОН Бу́бон — дуже поширений ударний музичний інструмент з невизначеною висотою звуку у вигляді обруча, на який з одного боку натягнуто шкіру. У прорізах обруча встановлено малі металеві таріолчки — брязкальця. Відомий з давніх часів. Бубон — це круглий тонкий дере’яний обруч, з одного боку натягнений шкірою. З протилежного боку натягують жильні струни або дротики, на які підвішують дзвіночки.

Номер слайду 7

СКРИПКА Скри́пка — струнний музичний смичковий інструмент. Має чотири струни, які настроюють на квінту. З'явився у середині XVI століття. Музиканта, що грає на скрипці, називають скрипалем, іноді — скрипарем, скрипаком. Майстер, що виготовляє скрипки, називається скрипником.

Номер слайду 8

СОПІЛКА Сопі́лка —народний духовий , в Україні відомий з княжих часів. Виготовляли із калинової гілки, бузини, ліщини,  очерету та ін. Довжина сягала 30-40 см, у нижньому кінці просвердлювали 4-5-6 дірочок. У наш час є розповсюдженою так звана «концертна» сопілка — на відміну від народної вона має 10 отворів.

Номер слайду 9

КОНТРАБАС Контраба́с — струнно-смичковий музичний інструмент, який має риси як скрипкового сімейства, так і сімейства віол. Загальна висота інструмента приблизно 2 м. На відміну від альта, форма деки якого на сьогодні аналогічна з сімейством скрипок, контрабас зберіг характеристичну віольну форму верхньої частини деки, адже так музикантові набагато зручніше грати у позиціях сольного грифу.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку