На що впливають друзі

Про матеріал
Дана презентація дає поняття про дружбу. Коли є різні друзі можна загубити своє " я". Щоб цього не сталося, потрібно знати яким друзям довіряти. а кому потрібно сказати тверде "ні" Цю презентацію можна використовувати на уроках "Я досліджую світ" та на годинах спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(до підручника Т.Єресько, О. Безкоровайної,,Я досліджую світ’’ за редакцією М. С. Вашуленка ч.1 4 клас)Підготувала вчитель початкових класів. КЗ « Лозівський ліцей» №8 Ковальчук Катерина Віталіївна

Номер слайду 2

Емоційне налаштування

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Як ти розумієш прислів’я: «З ким поведешся, того й наберешся»?

Номер слайду 5

Щоб не потрапити в халепу, навчися відстоювати свої переконання:• поясни, що це небезпечно;• знайди причину, щоб відмовитися;• твердо скажи: «Ні! Я не буду!», «Я не хочу!»;• запропонуй зробити щось корисне;• звернися по допомогу до однодумців.

Номер слайду 6

Розгляньте ситуації. Знайдіть переконливі слова відмови. Поясніть, чому ви не хочете цього робити.1. Твій друг пропонує тобі запалити петарди на дитячому майданчику.2. Ти з другом проходиш повз стару зруйновану будівлю, в якій ніхто не живе. Товариш пропонує зайти всередину і все оглянути. Робота в групах

Номер слайду 7

На що можуть вплинути твої друзі? Впевненість у собі На твої слова

Номер слайду 8

«Життя може подарувати нам багато прекрасних друзів. Але тільки справжні друзі дарують нам прекрасне життя»«Друзі схожі на квіти. Вони наповнюють наше життя красою», - С. Барнард

Номер слайду 9

Оповідання Михайла Васильовича Водоп’янова “Один за всіх і всі – за одного”Видатний математик Лев Семенович Понтрягин осліп, коли був ще учнем початкової школи. У нього захворіли очі, була зроблена невдала операція, і хлопчик назавжди занурився у безпросвітну пітьму. Хлопчик був пригнічений катастрофою, що спіткала його. Одного разу додому прийшли Левкові товариші і твердо заявили, що вони всім класом допоможуть йому.І вони допомогли. Кожен вечір хто-небудь приходив до Левка вчити разом з ним уроки, читати йому вголос підручники і книги. Сусід по парті під час уроків напівголосно розповідав йому, що написано на дошці, який дослід демонструє вчитель.

Номер слайду 10

Товариші ходили з Левком і на каток, і до театру, і на концерти, і на лекції. За допомогою вірних друзів Лев Понтрягин відмінно закінчив школу і вступив до Московського університету. І тут знайшлися хороші товариші. Студенти охоче допомагали юнакові. Понтрягин виявився дуже талановитим математиком і в 23 роки став професором і членом-кореспондентом Академії наук. Справжня дружба, вірні друзі врятували людину. У 23 роки сліпа людина стала вченим завдяки своїм друзям.

Номер слайду 11

 Цитати про дружбу,,Хто сам хороший друг, той має і багато хороших друзів.’’( Нікколо Макіавеллі),,Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти’’(.з книги «Дон Кіхот»),,Друзі поважають рішення один одного, навіть якщо не згодні з ними. Це називається відданість’’(Із серіалу «Доктор Хаус»)

Номер слайду 12

Прочитай прислів’я. Поясни їх зміст.• Не заживає рана від лихого слова.• Від ласкавих слів — утихає біль.

Номер слайду 13

Що таке небезпечні компаніїНебезпечні компанії – це зібрання підлітків, стосунки яких побудовані на брехні, злобі, агресивності. Там ви не побачите справжньої дружби, взаємоповаги. Зазвичай такою компанією керує «ватажок», якому всі мусять підкорятися та виконувати його вказівки. У таких компаніях нормою є куріння, вживання алкоголю і навіть наркотиків. Незнайома компанія може виявитися небезпечною.

Номер слайду 14

• Додаючи ще одного «друга», ти не можеш знати напевне, хто стоїть за ніком «Супермен», «Попелюшка» тощо.• Пам’ятай: на фото зовсім не обов’язково зображений твій співрозмовник / співрозмовниця.• Інтернет дає можливість зберегти цілковиту анонімність. Тож твій віртуальний «друг» може бути і твоїм однолітком, і дорослою людиною.І з яким наміром він вирішив познайомитись — невідомо.• Не піддавайся на вмовляння незнайомої людини зустрітися.• Ніколи не розголошуй особисту інформацію, адресу, місце роботи і зарплатню батьків, хто і коли буває вдома.• Якщо потрапиш на сайт, форум, блог, у якому просять перерахувати певну суму за можливість користуватися сервісами/послугами, — негайно виходь з нього!Що варто знати про дружбу в Інтернеті:

Номер слайду 15

1. У Петрика завжди є кишенькові гроші. Це помітив його друг Сергійко. Він запропонував Петрикові витратити їх на ігрові автомати. Петрикрозгубився.2. Дмитрик товаришує з однокласницею Іринкою. Його друзі помітили, що Дмитрик допомагає дівчинці одягнути пальто, несе її портфель, і почали кепкувати з нього. Все добре переймай, а злого — уникай. Поміркуйте, як надати допомогу чи підтримку тим, хто цього потребує.

Номер слайду 16

Підсумок уроку1. Як протидіяти небажаним пропозиціям друзів?2. У яких випадках потрібно сказати рішуче «Ні!»?3. Як поводитися, якщо тебе ображають друзі?

pptx
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку