Національна дитяча "Гаряча лінія"- для дітей та про дітей"

Про матеріал
У цьому матеріалі розповідається про діяльність Національної дитячої лінії "Гаряча лінія"- для дітей та про дітей". Матеріал буде корисний для дітей та педегогів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національна дитяча «Гаряча лінія» – для дітей та про дітей»

Номер слайду 2

Увага на екран!!!

Номер слайду 3

Правила роботи в команді : Цінування часу Ввічливість Позитивність Правило піднятої руки Кондефіційність (тут і зараз) Мобільна тиша

Номер слайду 4

1.Чи почувалися ви самотніми? Чи були у вас сварки з друзями? Чи виникали у вас складнощі в навчанні? 2. Чи є у вас друзі, яким ви довіряєте? 3.Чи було у вас розчарування в коханні? 4.Чи є людина, з якою ви можете поділитися своєю радістю, успіхами? 5.Чи мрієте ви? 6. А чи є людина, з якою ви можете поділитися своєю мрією?

Номер слайду 5

Національна дитяча «гаряча лінія» працює за номером 0-800-500-225 Зверніть увагу! Цей номер є безкоштовним з усіх телефонів в Україні – з мобільних і стаціонарних. Навіть, коли так трапляється, що на рахунку немає грошей (або мінус), то на дитячу «гарячу лінію» ви все одно зможете дозвонитись.

Номер слайду 6

Також у НДГЛ є й короткий номер – 116 111. Він безкоштовний для абонентів мобільних операторів Київстар, Лайф. Основними принципами роботи Національної дитячої «гарячої лінії» є анонімність і конфіденційність. Це означає, що ніхто не дізнається про ваш дзвінок і про те, що ви розповіли консультантові (звичайно, якщо ви самі цього не захочете). Ця розмова залишиться тільки між вами та консультантом, з яким ви розмовляли. Визначити ваш номер телефону також ніхто не зможе і не буде цього робити. Це гаряча лінія для дітей і про дітей, тобто сюди можуть телефонувати і діти, й дорослі.

Номер слайду 7

Як ви вважаєте, скільки дітей телефонують на дитячу «гарячу лінію» за рік?

Номер слайду 8

Ведучі слухають варіанти відповідей дітей та коментують. У 2016 році на НДГЛ подзвонило близько 45 тисяч дітей. Чому діти телефонують на НДГЛ? Бо довіряють; бо вже раз телефонували і отримали допомогу; бо знають, що їхні історії нікому не розкажуть, якщо вони самі цього не захочуть; бо дзвінки безкоштовні; бо консультанти не бачать номера телефону, з якого ви дзвоните; бо хочемо і можемо допомогти вам; бо порадіємо з вами разом. Коли можна дзвонити на ДГЛ? Національна дитяча «гаряча лінія» працює з понеділка по п’ятницю з 12: 00 до 20:00, у суботу – з 12:00 до 16:00 (години можуть змінюватися). Хто консультує на ДГЛ? Консультанти та консультантки різного віку. Це психологи, які мають відповідну освіту і поважають права дітей.

Номер слайду 9

На дитячу «гарячу лінію» діти звертаються з абсолютно різними пи- таннями. Коли нас хтось може образити чи принизити, або навіть і вдарити. Часто це роблять близькі нам люди: друзі, однокласники, рідні. Тоді ми опиняємося неначе в зачарованому колі, тобто не знаємо, як вирішити ситуацію і як зупи- нити конфлікт. Коли діти можуть сваритися зі своїми братами або сестрами, зі своїми друзями чи однокласниками. Буває, що старші ображають молодших. Так не має бути. Тому на «гарячій лінії» консультанти можуть розповісти дітям, як можна себе захистити. Коли діти мають конфлікти з вчителями та вихователями. В таких ситуа- ціях консультанти також допоможуть розібратися. Коли дитина почувається самотньою і їй ні з ким поговорити, поділитися своєю радістю або сумом.

Номер слайду 10

Історії зверненень до НДГЛ Булінг «Привіт. Не знаю, чи ти зможеш мені допомогти, але вже не знаю, куди звернутися. Маю проблему у школі. Ніяк не можу потоваришувати зі своїми новими однокласниками. Ми з батьками півроку тому переїхали з Авдіївки. Тепер мешкаємо в Києві. Я почав ходити в нову школу. Спочатку мені начебто подобалося, а зараз хочу повернутися назад. Мене до цього постійно примушують мої однокласники. Вони мене систематично б’ють, називають «сєпаром», кажуть, щоб я «валив туди, звідки приїхав», кажуть, що війна в країні почалася через таких, як я. Але ж я нічого їм не зробив, я не винен у тому, що ми з батьками були змушені переїхати, і вже точно не винен у тому, що почалася війна. Але як довести це своїм однокласникам, взагалі не знаю. Може, хоч ти щось підкажеш?»

Номер слайду 11

«Здравствуйте! Меня зовут Илья. Мне в школе задали выучить та- блицу умножения. Представляете, я все учил очень тяжело. Но когда я начал учить таблицу умножения на 9, то открыл новый способ, как ее можно быстро выучить. Просто каждое число, которое умножается на 9, в сумме дает 9. Вы меня понимаете? Смотрите: 9*2 = 18, а 1+8 = 9, или, например, 9*4 = 36, 3+6 = 9. И мне стало намного легче выучить таблицу умножения. Вы сможете об этом рассказать другим детям, чтобы им тоже было легче?»

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
15 грудня 2022
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку