Національне виховання

Про матеріал
Національне виховання — це система поглядів, переконань, ідеалів, традицій, звичаїв, створена впродовж віків українським народом і покликана формувати світоглядні позиції та ціннісні орієнтири молоді, яка реалізується через комплекс відповідних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗМІСТ НАЦІОНАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ Підготувала студентка 248 групи,ЗФН Воловецька Уляна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Патріотичне виховання−це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 5

Складові патріотичного виховання. Любов

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ- Формування любові до рідного краю;- Формування поваги до Конституції України, державної символіки;- Формування духовно – моральних взаємин;- Формування любові до культурного спадку свого народу;- Виховання любові, поваги до своїх національних особливостей;- Виховання гордості за свій народ, шанування героїв України;- Толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, інших людей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

громадянської освіти та національного виховання; військово-патріотичного виховання; правового виховання; морально – етичного та духовного виховання на основі вивчення традицій українського народу; музейної справи; краєзнавчої та пошуково-дослідницької діяльності; учнівського самоврядування. Патріотичний напрям виховання учнів у школі складається з:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

При формуванні громадянської самосвідомості в учнів потрібно акцентувати увагу на:1) княжій добі;2 ) на діяльності українських козаків та січових стрільців;3) УНР та ЗУНР;4) діяльність загонів Карпатської Січі;5) УПА;6) дисидентський рух;7) Помаранчеву революцію;8) Революцію Гідності;9) події Другої світової війни;10) Голодомор.

Номер слайду 13

Княжа доба

Номер слайду 14

Українські козаки

Номер слайду 15

Карпатська Січ

Номер слайду 16

УПА

Номер слайду 17

Помаранчева революція

Номер слайду 18

Революція Гідності

Номер слайду 19

Голодомор

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Кривавими сльозами плаче неня Україна,Де тихі зорі, ясні води й мова солов’їна,Де дух козацький вільний у небо рветься,Мільйон сердець гарячих щирих б’ється.  Ми вільні духом і серцем незалежніЧужинський чобіт топче край співучий,Зломить він прагне дух могучий. Та «Зась! - йому сказали українці,-Тут край свободи, а ви в ньому – чужинці».

Номер слайду 23

Чужа вам думка вільна й незалежна,Та вабить зір ваш земля наша безмежна. Спиніться, нелюди, бо лихо з вами буде,Наруги над Вкраїною народ наш не забуде. Ми вільні духом і серцем незалежні,Цьому нас вчать степи наші безмежні. Ніколи наш народ не стане на коліна,Бо ми могутня нація, єдина!Вікторія Костюченко

Номер слайду 24

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
28 березня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку