Національний мультипредметний тест (аналіз завдань з історії України)

Про матеріал
Національний мультипредметний тест (аналіз завдань з історії України) Зміст завдань блоку НМТ з історії України відповідав чинній програмі ЗНО з історії України.  Зверніть увагу, що в блоці НМТ з історії України були завдання, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто лише теми, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України. «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.» Україна в роки Першої світової війни; Початок Української революції; Розгортання Української революції. Боротьба за відновлення державності; Встановлення комуністичного тоталітарного режиму в Україні; Утвердження більшовицького тоталітарного режиму в Україні; Західноукраїнські землі в міжвоєнний період; Україна в роки Другої світової війни; Україна в перші повоєнні роки; Україна в умовах десталінізації; Україна в період загострення кризи радянської системи; Відновлення незалежності України; Становлення України як незалежної держави; Творення нової України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний мультипредметний тест (аналіз завдань з історії України) Підготувала учитель історії та правознавства. Добренського ліцею Наталинської сільської ради. Юрченко Олена Олександрівна

Номер слайду 2

СКЛАДНИКИ НМТЗміст завдань блоку НМТ з історії України відповідав чинній програмі ЗНО з історії України. Зверніть увагу, що в блоці НМТ з історії України були завдання, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто лише теми, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України.

Номер слайду 3

«Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.»Україна в роки Першої світової війни;Початок Української революції;Розгортання Української революції. Боротьба за відновлення державності; Встановлення комуністичного тоталітарного режиму в Україні;Утвердження більшовицького тоталітарного режиму в Україні;Західноукраїнські землі в міжвоєнний період;Україна в роки Другої світової війни;Україна в перші повоєнні роки;Україна в умовах десталінізації;Україна в період загострення кризи радянської системи;Відновлення незалежності України;Становлення України як незалежної держави;Творення нової України.

Номер слайду 4

Структура НМТ з історії України. Усього з історії України 20 завдань: 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;5 завдань на встановлення відповідності (де потрібно встановити по 4 «логічні пари»).

Номер слайду 5

Як оцінювалися завдання НМТ з історії України?За кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді було нараховано по 1 тестовому балу, максимальна кількість балів за цей блок завдань – 15. За кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності також було нараховано по 1 тестовому балу, максимальна кількість балів за цей блок завдань – 20. Разом за тестовий блок з історії України можна було отримати від  0 до 35 балів.

Номер слайду 6

Типові завдання НМТ з історії України 2022

Номер слайду 7

Завдання НМТ

Номер слайду 8

Завдання НМТ

Номер слайду 9

Завдання НМТ(завдання, що потребує вміння працювати з історичними документами)

Номер слайду 10

Завдання НМТ(завдання на встановлення хронологічної послідовності)

Номер слайду 11

Завдання НМТ(робота з історичною картою, що передбачає навички просторової компетентності)

Номер слайду 12

Завдання НМТ(завдання на знання історичних постатей та їх ролі в історії України)

Номер слайду 13

Завдання НМТ(завдання з візуальними об’єктами)

Номер слайду 14

Завдання НМТ(завдання з візуальними об’єктами)

Номер слайду 15

Завдання НМТ (завдання на перевірку сформованості понятійного апарату учня)

Номер слайду 16

Завдання НМТ(завдання на встановлення причинно-наслідкових зв’язків)

Номер слайду 17

Матеріали для підготовки до ЗНО

Номер слайду 18

Тести минулих років у розділі “Підготовка. Тести минулих років“,обирайте закладку “Історія України”https://testportal.gov.ua/testy-mynulyh-rokiv/

Номер слайду 19

Вебінари по підготовці до НМТ та ЗНО з історії України.https://ilearn.org.ua/tests/category/history-webinars

Номер слайду 20

Онлайн-тести ЗНО за темами.https://zno.osvita.ua/

Номер слайду 21

Сайт Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти допоможе учасникам краще запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями пам’яток із історії України та з тестовими завданнями, що містять зображенняісторичних персоналійhttp://lv.testportal.gov.ua:82/tranee. History/edusite/index.html

Номер слайду 22

Сайти, якими можна скористатися під час підготовки

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 березня 2023
Переглядів
506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку