Надання домедичної допомоги при кровотечах

Про матеріал
"Надання домедичної допомоги при кровотечах"Навчально – виховна мета: ознайомити учнів з основними видами кровотеч та їх характеристикою; виховати цілісне ставлення до власного життя та здоров’я. Навчальні питання: 1. Види кровотеч. 2. Неконтрольована кровотеча найбільш поширена причина серед попереджувальних смертей після травматичного ушкодження. Форма проведення заняття: практичне - теоретичне заняття. Метод проведення заняття: розповідь, показ, практичне виконання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Надання домедичної допомоги при кровотечах

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Якщо кровотеча артеріальна:-накласти на рану чисту, стерильну серветку та натиснути безпосередньо на рану;-підняти кінцівку;-якщо кровотеча не зупинена, накласти на рану пов’язку, що тисне, та при можливості одночасно притиснути артерію на відстані;-якщо кровотеча не зупинена, накласти джгут.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Якщо кровотеча венозна:-накласти на рану чисту, стерильну серветку та здійснити тиск безпосередньо на рану;-підняти кінцівку;-якщо кровотеча не зупинена, накласти на рану пов’язку.

Номер слайду 7

Якщо дихання немає, розпочати серцево-легеневу реанімацію:виконати 30 натискань на грудну клітку глибиною не менше 5 см (не більше 6 см), з частотою 100 натискань (не більше 120) за хвилину;виконати 2 вдихи з використанням маски-клапану, дихальної маски, тощо. При відсутності захисних засобів можна не виконувати штучне дихання, а проводити тільки натискання на грудну клітку. Виконання двох вдихів повинно тривати не більше 5 секунд;поперемінно повторювати попередні два пункти до приїзду швидкої. Важливо змінювати особу, що проводить натиснення на грудну клітку, кожні 2 хвилини.

pptx
Додав(-ла)
Смаглюк Оксана
Додано
14 травня 2020
Переглядів
1265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку