Наказ "Про підсумки проведення державної підсумкової атестації за освітній рівень базової загальної середньої освіти"

Про матеріал

Матеріали на допомогу керівникам закладів освіти та їх заступникам ( зразок наказу "Про підсумки проведення державної підсумкової атестації за освітній рівень базової загальної середньої освіти")

Перегляд файлу

                                                                   Н А К А З

 

09.06.2017                                                м.  Борщів                                                        

 

Про результати державної підсумкової

атестації за освітній рівень базової

загальної середньої освіти

 

              На виконання наказу МОН України від 20.10.2016 року №1272 «Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році» із змінами, внесеними наказом МОН України від 30.12.2016 року № 1696 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 20.10.2016 року № 1272», наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 20.01.2017 року № 21 «Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році», наказу відділу освіти Борщівської райдержадміністрації від 09.02.2017 року № 34-од «Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році», наказу по школі від 21.03.2017 року №47-од «Про  проведення державної підсумкової атестації  у основній школі» у визначені терміни у навчальному закладі проведено державну підсумкову атестацію за освітній рівень базової  загальної середньої освіти.

 

 

              Порядок проведення ДПА чітко відповідав вимогам Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30.12.2014 № 1547, листа МОН України від 13.03.17 року № 1/9-149 «Про проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах  у 2016/2017 навчальному році».

 

 

              Державна підсумкова атестація проводилася атестаційними комісіями, затвердженими наказом відділу освіти від 20.03.2017 року №54-од.

                                                                  
              Учителі-предметники упродовж навчального року здійснювали систематичне повторення програмового матеріалу, проводили додаткові заняття і консультації з метою підготовки учнів до державної підсумкової атестації. Ними вчасно були підготовлені завдання для проведення ДПА, що відповідали державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, визначеними навчальними програмами, державними стандартами базової загальної середньої освіти та вимогам орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів  (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2016/2017 навчальному році (лист МОН України від 13.03.2017 року №1/9-149).

 

 

              До відомі батьків та учнів були доведені зміст нормативних документів з питань закінчення 2016-2017 навчального року, умови проведення ДПА, примірні завданнями, зразки їх виконання, критерії та схеми оцінювання. З учнями проведені  інструктажі щодо оформлення атестаційної роботи.

 

 

              Результати атестації оцінювалися  відповідно до критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти , затверджених наказом МОН України від 13.04.2011 року №329 та розроблених  критеріїв оцінювання атестаційних завдань.

 

 

             Державній підсумковій атестації за курс базової загальної середньої освіти у 9 класі підлягали результати навчальної діяльності учнів з двох обов’язкових предметів (українська мова, математика) та одного предмету за рішенням педагогічної ради (англійська мова).

 

         Узагальнені результати державної підсумкової атестації подано в таблиці:

 

Навчальний

предмет

ПІП вчителя

Рівень  навчальних  досягнень  учнів

Ср

Ся

Кр

високий

достатній

середній

початковий

Українська мова

Корчинська Г.М.

7

11

3

-

1

0,86

0,70

Математика

Жолобанюк О.Д.

6

10

5

-

1

0,76

0,67

Англійська мова

Гнатів Л.П.

7

10

4

-

1

0,81

0,69

 

               Результати державної підсумкової атестації з усіх навчальних предметів вищі за результати річного оцінювання. Учні не тільки підтвердили свої річні оцінки, але й 76,2%, 66,7% та 61,9% із них отримали оцінки на 1-2 бали вищі відповідно з української мови, англійської мови та математики.

                Результати підсумкової державної атестації з української мови свідчать, що учні правильно розставляють розділові знаки у простих реченнях, при відокремлених обставинах, у складних реченнях з різними видами сполучникового і безсполучникового зв»язку. Вони засвоїли написання слів з апострофом, складних прикметників.

 

 

               Аналіз письмових робіт з англійської мови показав, що в учнів сформовані вміння читати і розуміти  автентичний англомовний текст. 81% із них на високому та достатньому рівні володіють лексичними, граматичними, семантичними, прагмантичними знаннями.

 

 

              Поелементний аналіз комбінованої контрольної роботи з математики свідчить, що учні 9 класу грунтовно засвоїли властивості числових нерівностей, арифметичного квадратного кореня, формули скороченого множення, формули для обчислення площ трикутника та чотирикутників, співвідношення у прямокутному трикутнику,  алгоритми розв»язування  нерівностей, квадратних рівнянь.

 

 

           При порівнянні результатів державної підсумкової атестації з української мови та математики за останні три роки спостерігається позитивна тенденція щодо підвищення показника якості знань та коефіцієнта результативності.

 

              На підставі вищесказаного

 

Н А К А З У Ю:

 

1. Відзначити належний рівень організації та проведення державної підсумкової атестації за освітній рівень базової загальної середньої освіти у 2016-2017 навчальному році.

 

2. Заступнику директора з  навчально-виховної роботи Щур О.Б.:

               2.1. Довести до відома членів педагогічного колективу результати ДПА 2016-2017 навчального року та проаналізувати динаміку рівня знань учнів на засіданні серпневої педагогічної ради.

               2.2. До 12 червня 2017 року разом із членами комісій державної підсумкової атестації перевірити наявність підписів членів комісій у письмових роботах, правильність оформлення протоколів атестації.

               2.3. До 10 червня 2017 року разом із класним керівником 9 класу перевірити правильність записів у класному журналі на підставі результатів ДПА.

 

3.  Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 

                         Директор                                                   О. ЖОЛОБАНЮК

 

З наказом ознайомлені:

Щур О.Б.

Гнатів Л.П.

Корчинська Г.М.



 

 

      

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
27 квітня 2018
Переглядів
5614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку