Наказ "Про заходи безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в період літніх канікул у 2022 році"

Про матеріал
З метою забезпечення повноцінного відпочинку здобувачів освіти, активізації роботи щодо профілактики та запобігання дитячому травматизму, дотримання вимог безпеки життєдіяльності, охорони праці, пожежної безпеки та дій у випадку настання надзвичайних ситуацій під час проведення літніх канікул, у навчальному закладі перед літніми канікулами видається даний наказ.
Перегляд файлу

Про заходи безпеки  життєдіяльності учасників освітнього процесу в період літніх канікул у 2022 році

 

НАКАЗ

10.06.2022  року                                                                                           №  _26

 

Про заходи безпеки  життєдіяльності учасників освітнього процесу 

в період літніх канікул у 2022 році

 

На виконання Законів України «Про освіту», «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 22.03.2001 №270 в редакції від 26.09.2020, «Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 26.12,2017 р. № 1669, керуючись Законами України «Про правовий режим воєнного стану в Україні» та з метою забезпечення повноцінного відпочинку здобувачів освіти, активізації роботи щодо профілактики та запобігання дитячому травматизму, дотримання вимог безпеки життєдіяльності, охорони праці, пожежної безпеки та дій у випадку настання надзвичайних ситуацій під час проведення літніх канікул,

НАКАЗУЮ:

 

1.                 Педагогічному колективу вжити необхідних заходів щодо організованого та безпечного проведення літніх канікул в умовах воєнного стану з 13 червня 2022 року по 31 серпня 2022 року.

1.1.   Всі працівникам ліцею впродовж літніх канікул 2021-2022 н.р. забезпечити неухильне виконання законів України «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Кодексу цивільного захисту України у частині проведення відповідної роботи з питань запобігання дитячого травматизму. 

1.2.   Дотримуватися безпекової поведінки у разі виникнення надзвичайної ситуації пов’язаної з військовою агресією росії щодо України.

1.3.   Ознайомитися з порадами «Дій у разі надзвичайних ситуацій або війни» розроблених  Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП у співпраці із державною службою України з надзвичайних ситуацій Міністерством оборони України, Апаратом Головнокомандуючого ЗСУ та громадськими організаціями, що рекомендовано листом МОН №1/3737-22 від 29 березня 2022 року.

 

2.                 Класним керівникам та класоводам провести з використанням технологій дистанційного навчання в терміни з 04.06 по 10.06.2021 року:

1

 

Про заходи безпеки  життєдіяльності учасників освітнього процесу в період літніх канікул у 2022 році

 

2.1.   Інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу щодо безпеки життєдіяльності під час літніх канікул в умовах воєнного стану, правил поведінки під час воєнного стану, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, норм виробничої санітарії, правил поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, попередження травмування на об'єктах залізничної інфраструктури, правилах поводження на річках і водоймах, поведінки в умовах підвищення температури повітря, попередження випадків перегрівання на сонці, дій у випадку надзвичайних ситуацій, з надання домедичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків тощо за відповідними інструкціями з реєстрацією в журналах.

2.2.   Провести роз’яснювальну роботу з батьками та опікунами вихованців, учнів щодо попередження нещасних випадків під час літнього відпочинку, навчання з надання першої медичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків.

2.3.   Всі бесіди та інструктажі записати до журналів відповідного зразку.

2.4.   Про проведені бесіди та інструктажі повідомити батьків та опікунів вихованців. Поставити до відома,  що відповідальність за життя та здоров’я учнів під час канікул повністю покладається на батьків.

2.5.   Про всі випадки дитячого травматизму з учнями та вихованцями негайно інформувати сектор освіти, культури, молоді та спорту Стриївської сільської ради  за телефоном та письмово, не порушуючи встановлених термінів відповідно до вимог чинного законодавства.

 

3.                 Координацію по виконанню даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Лесю Шпичак.

 

Директор ліцею:                  Галина КОВАЛЬЧУК

 

З наказом ознайомлені:

 

Микола Солодкий                  Леся Шпичак                            

 

Зоя  Корчемлюк                 Світлана Дубравська                       Надія Чечет 

 

Ніна Поліщук                   Сергій Корчемлюк                   Олена Змієвська 

 

Анатолій Чечет                   Олена Борисюк                  Ольга Кашперська  

 

Тетяна Голяченко                   Тетяна Ливицька                  

 

 

2

 

pdf
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
9438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку