Презентація "Безпечний інтернет"

Про матеріал
Інтернети - користь чи прихована небпека? Презентація містить віршований вступ, слрвничок термінів, тест на дотримання правил безпеки в інтернеті, рефлексія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечний інтернет

Номер слайду 2

 Безпечний Інтернет. Не можу уявити. Життя без Інтернету,Що всі куточки світу. Заплів в свої тенета. Лиш кнопку я натисну –Відкриються в вікніНовин велика збіркаІ правила, й статті. Встають переді мною. Найвищі в світі гори. Ліси стоять стіною,Хлюпочуть хвилі моря.

Номер слайду 3

 Я побуваю в шахтіІ в космос піднімуся. З подругою в контактіЯ легко поділюся. Та є у «павутині»Картинки не хороші,І сайти підозрілі,Настроєні вороже.

Номер слайду 4

А є й такі там сайти,Мов вовк в овечій шкурі –Поки їх розпізнаєш,Вони тебе обдурять. Учись добру в мережі,Шукай знання й новини,А сайти злі, що брешуть,Обходить ми повинні. 

Номер слайду 5

Словничок термінів. КЛАВІАТУРНИЙ ШПИГУН – програма, що відстежує введення користувачем паролів і пін-кодів. Адваре – рекламні модулі. Ці програми, мабуть найменш небезпечні з усіх шкідливих програм. Задача рекламного модуля – показати вам рекламу.комп′ютерний вірус - комп′ютерна програма, яка має здатність до прихованого самопоширення. Одночасно зі створенням власних копій віруси можуть завдавати шкоди: знищувати, пошкоджувати, викрадати дані, знижувати або й зовсім унеможливлювати подальшу працездатність операційної системи.

Номер слайду 6

Кібер-булінг. Одна із форм переслідування дітей та підлітків за допомогою інформаційних технологій. Для цього можуть створюватися сайти, на яких розміщуються матеріали, що компрометують дитину (фото, відеозйомки). З метою кібер-булінгу використовуються сервіси миттєвих повідомлень, електронна пошта, соціальні мережі, ігрові та розважальні сайти, форуми і чати. Кібер-грумінг – входження у довіру до дитини з метою використання її у сексуальних цілях. шахраї дуже добре ознайомлені з особливостями вікової психології дитини і досить легко можуть встановлювати з нею контакт у соціальних мережах , форумах . Починаючи із віртуального спілкування та входячи у довіру до дитини, злочинці пропонують потоваришувати, а потім поступово переходять до розмов про зустріч у реальному житті та переводять тему спілкування у сексуальну площину. Спам – це масова розсилка реклами або іншого виду повідомлень особам, які не висловлювали бажання їх отримувати. Метою розповсюдження підроблених повідомлень є отримання від споживачів таких особистих відомостей: власного імені та імені користувача, номера телефону та адреси, пароля або PIN-коду, номера банківського рахунку.

Номер слайду 7

Шантаж. Виманювання інформації про дитину та її сім′ю з метою подальшого пограбування, шантажу. Це відбувається завдяки використанню шпигунського програмного забезпечення. Це комп′ютерні програми, які збирають інформацію без відома власника комп′ютера. Зібрана інформація може містити:- список рекламних сайтів, на які переходить користувач- особисту інформацію: ім′я, адресу та номер телефону- перелік файлів, які завантажує користувач на свій комп′ютер. Фішинг – технологія інтернет-шахрайства, розроблена з метою крадіжки конфіденційної інформації. Різновидами її є поштовий фішинг (отримання листа від державної установи або банку із вимогою повідомити особисті дані). Фармінг. Різновид шахрайства в інтернет, КОЛИ ОМАНЛИВИМ ШЛЯХОМ користувач потрапляє на ідентичну копію відомих сайтів. Потім відбувається зараження комп′ютера вірусами .

Номер слайду 8

Он-лайн-хижаки. ″хижаки″ встановлюють контакт із дітьми шляхом розмову чат-кімнатах, обміну миттєвими повідомленнями, електронною поштою. Хижаки шукають вразливих жертв. Вони виявляють по відношенню до вас увагу та турботу, пропонують подарунки і таким чином намагаються поступово спокусити своїх жертв. Вони в курсі найостанніших музичних новинок і все знають про ваші хобі, які найчастіше цікавлять дітей. Вони намагаються позбавити комплексів молодих людей, поступово вводячи у свої розмови сексуальний контекст або показуючи відверто сексуальні матеріали. Хижаки також можуть спонукати дітей, з якими вони знайомляться в он-лайні, до контакту віч-на-віч. Скімінг – це вид кіберзагроз, який не має відношення до програм чи інтернету. Мова йде про крадіжку даних з кредитних карт шляхом фізичного зняття інформації. Недостовірна інформація. Недостовірною вважається інформація, яка не відповідає дійсності або викладена неправдиво, тобто містить відомості про події та явища, яких не існувало.

Номер слайду 9

Тест на визначення рівня дотримань правил поведінки в Інтернеті. Поміркуй! Не відкривати небажаних повідомлень (спаму), отриманих по електронній пошті віднезнайомих людей. □ так□ ні

Номер слайду 10

Написати оголошення, щоб вас не турбували. □ так□ ні

Номер слайду 11

Купити газовий балончик і бризкати в вірусів. □ так□ ні

Номер слайду 12

Не відвідувати не рекомендовані сайти. □ так□ ні

Номер слайду 13

Встановити антивірусну програму. □ так□ ні

Номер слайду 14

Оновлювати операційну систему, щоб підвищити ступінь захисту від вірусів. □ так□ ні

Номер слайду 15

«Закрити очі» на всяку «бяку».  □ так□ ні 

Номер слайду 16

Цікаво знати. Як раніше люди обходились без інтернету та соціальних мереж?У давні часи, щоб отримати якусь інформацію про країну, про її народ та інше, люди використовували листи. А листи відправляли човном, пароплавом. Доставка тривала місяць – півроку. Потім люди стільки ж чекали відповіді. з появою літаків на відправку листа і відповіді чекали вже не 2 місяці, а два тижні. З появою інтернету лист відправляється і відповідь отримується через кілька секунд.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Яку відповідь ви дасте на такий лист?Привіт, мене звати сашко. Мені 15 років, я живу в києві. Шукаю друзів по переписці. Я полюбляю комп’ютерні ігри, читати книги, дивитись телевізор. Я мрію подорожувати, хочу побувати в лондоні.

Номер слайду 19

Яку відповідь ви дасте на такий лист?Привіт. Мене звати олексій, я хочу з тобою познайомитись мені 30 років. Я живу в сша. Я маю власну фірму, у мене свій двохповерховий будинок. Я збираюсь відвідати україну. Може ми зустрінемось? Пришли мені свою фотокартку та адресу.

Номер слайду 20

Яку відповідь ви дасте на такий лист?Всім!!!Наша організація займається збиранням коштів для потерпілих в херсонській області. Ми купуємо іжу, теплі речі для тих, хто втратив домівки. Не будьте байдужими до чужого горя хто скільки зможе. Наш рахунок №556990633237

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку