Налаштування інтерфейсу програми. Запис звуку.

Про матеріал
Інструкційно технологічна картка до уроку з теми Налаштування інтерфейсу програми. Запис звуку.
Перегляд файлу

 

ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Налаштування інтерфейсу програми. Запис звуку.

Навчально-виробнича робота: Налаштування інтерфейсу програми. Запис звуку.

Назва

Опис технологічного процесу

Малюнок

Склад технологічних операцій.

Інтерфейс програми Sound Forge

Основну робочу область, в якій ви будете працювати, розташовуються аудіо файли. Тут файли відображаються у вигляді звукової діаграми, як показано на зображенні нижче. Щоб додати / створити новий проект, вам необхідно перейти: «File» - «New / Open» відповідно.

Sound-Forge-instrykciya-1

Створені проекти ви можете міняти місцями і відтворювати. Однак слухати одночасно можна тільки один файл. Для закріплення треків на місці, вам необхідно скористатися: «File» - «Workspace» - «Save as». Змінені дані збережуться на жорсткому диску для подальшого використання.

Серед основних інструментів для роботи з музичними файлами можна відзначити індикатор відтворення, який знаходиться праворуч від робочої зони. Лінійка часу дозволяє орієнтуватися, на якій хвилині йде відтворення файлу. Покажчик позиції переміщується по звуковим хвилям, дозволяючи відслідковувати хвилину відтворення. Основні використовувані індикатори та показники розписані на скріншоті нижче:

Sound-Forge-instrykciya-2

Давайте тепер розберемося як користуватися Sound Forge Pro із записом звуку.

Для цього в головному вікні вибираємо червону кнопку «Record». Після цього відразу ж почнеться запис. Для більш якісного запису, рекомендуємо перед початком виставити найбільш оптимальні параметри.

Sound-Forge-instrykciya-4

Щоб прибрати сторонні шуми.

Для цього найчастіше використовують параметр «Mute». Він повністю прибирає шуми в ділянці, який ви задаєте. Зробити це дуже просто. Виділити потрібну ділянку, перейти «Process» - «Mute» і застосувати параметри.

Sound-Forge-instrykciya-5

 

docx
Додано
13 жовтня 2021
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку