Наслідки забруднення атмосфери

Про матеріал

Цікава та яскрава презентація яка сподобається і великим і малим. Є досить багато картинок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наслідки забруднення атмосфери

Номер слайду 2

Еколо́гія атмосфе́ри. Еколо́гія атмосфе́ри — розділ геоекології, що вивчає стан атмосфери і вплив на атмосферу діяльності людини.

Номер слайду 3

Забруднення атмосфери. Забруднення атмосфери відбувається внаслідок дій як природних факторів (пожежі, виверження вулканів, пилові бурі), так і антропогенних, або штучних. Забруднюючі речовини можуть бути в газоподібному або в твердому стані (пил та аерозоль).

Номер слайду 4

Основні наслідки забруднення атмосфери. Результатом викидів забруднюючих речовин з різних джерел є забруднення атмосфери. При перенесенні по повітрю від джерел появи забрудненюючі речовини можуть зазнати змін, у тому числі і хімічні перетворення одних забруднень в інші, ще небезпечніші речовини. Таким чином, забруднюючими прийнято вважати ті речовини, які негативно впливають на довкілля безпосередньо, або після хімічних змін в атмосфері, або у поєднанні з іншими речовинами. Вміст забруднень, що встановився в повітрі, визначає ступінь руйнівної дії на цей регіон. Результати забруднень можна оцінити по негативній дії на людину, рослини, тварин, воду і т.і.; а також, в глобальнішому сенсі, по негативній дії на клімат, ряд економічних і соціальних умов.

Номер слайду 5

Найбільш відомі результати забруднення атмосфери: Парниковий ефект. Кислотні дощіОзонова діра в атмосферіСмог

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Захист атмосфери. На XIX спеціальній сесії Генеральної Асамблеї ООН у червні 1997 року було прийнято один з основних напрямків природоохоронної діяльності національних урядів у рамках програми. Цей напрямок полягає у підтримці чистоти атмосферного повітря планети. Для захисту атмосфери потрібні адміністративні і технічні заходи, спрямовані на зменшення зростаючого забруднення атмосфери. Захист атмосфери не може бути успішним при односторонніх і половинчастих заходах, спрямованих проти конкретних джерел забруднення. Необхідно визначити причини забруднення, проаналізувати вклад окремих джерел в загальне забруднення і виявити можливості обмежити ці викиди.

Номер слайду 8

Очистка повітря. Очистка антропогенних викидів в атмосферу може бути промислова або санітарна. Мета промислової очистки викидів - отримання корисних речовин і їх подальше використання. Мета санітарної очистки викидів - очистка викидів до такого вмісту шкідливих речовин, що є безпечним для людини та навколишньої природи.

Номер слайду 9

Методи очистки повітря від газоподібних шкідливих речовин: Абсорбція. Адсорбція. Хемосорбція. Термічне допалювання. Термокаталітичні методи. Озонні методи. Плазмохімічні методи. Плазмокаталітичні методи. Фотокаталітичні методи.

Номер слайду 10

Для очистки повітря від твердих шкідливих речовин використовують:циклон (для вловлення пилу крупністю понад 10 мкм). Механічний повітряний фільтр . Електростатичний фільтр. Аерозольний фільтр (для вловлювання токсичного або радіоактивного аерозолю).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Висновок: Отже, забруднення атмосфери - результат викидів забруднювальних речовин з різних джерел. Причинно-наслідкові зв'язки цього явища потрібно шукати в природі земної атмосфери.

pptx
Додав(-ла)
Коваль Ніка
Додано
17 вересня 2022
Переглядів
2579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку