Наталія Клевцова «На ставку»

Про матеріал
Урок з літературного читання. Наталія Клевцова «На ставку». В уроці є такі ігри: “ПЕНЬОЧКИ”, «Відгадай, яке слово пропущене», «Розвідники» . Щоденні 5. Читаю для себе. Стратегія «Щоденник подвійних нотаток». Тестування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наталія Клевцова «На ставку»Вчитель початкових класів. Толстих Олена Андріївна

Номер слайду 2

Вправа “ПЕНЬОЧКИ”сонсонсонсонсомкосакосакоракосакосасільмільсільсільсільмістотістомістомістомісточайкачайкамайкачайкачайка

Номер слайду 3

«Відгадай, яке слово пропущене»1. Після холодної.... (зими) наступає тепла….. (весна).2. Знову забіліла.... (зима) біла, знову….. (весна) рястом червоніла.3. Широкою……. (вулицею) йшов хлопчик.4. В дружбі ми зростаєм, як одна…. (сім’я).5. Із золотих….. (дерев) спадало листя.6. Третій день тижня — …… (середа), а четвертий — …… (четвер).7. Шостий місяць року – ……. (червень), а дев’ятий – …….. (вересень).

Номер слайду 4

Склади слово з букв, складівбу, ци, ля, ряк, бу, ре, ка, дис, шит, зо, ди, на, ти, ван, ди, чень, у, че, у, ни, ця, чи, у, тель, нал, пе (цибуля, редиска, буряк, дитина, диван, учень, учениця, учитель, пенал, зошит).

Номер слайду 5

Знайдіть слова, що «заховались» в поданих: Погляд (огляд); перлова (перл); дивовижні (диво); світовим (світ);золотого (золото); магічна (маг); народні (народ); покрилася(крила); вдарив (дар); душа (душ).

Номер слайду 6

НА СТАВКУНАТАЛІЯ КЛЕВЦОВАПісля школи хлопці вирішили побігти до ставка.— Можна буде поковзати, — вигукнув Матвій,  холодний вітер розкуйовдив його волосся.— Наввипередки, — крикнув Тарас і хлопці побігли. Першим прибіг Павло і глянув на воду. Ставок виблискував на сонці, мов дзеркало. Крига була ще тонкою, морозу тільки два градуси, куди ж кататись.— Хлопці, відбій. Матвій топнув ногою по льоду, під ногою хлюпнуло.— Проламується, зараза.

Номер слайду 7

— Матвій, ну що ти таке кажеш. Будуть ще Йорданські морози, замерзне. Тарас і Матвій повернули назад, хотіли додому.— Хлопці, ви чули? — Павло ще не відійшов, напружено вдивлявся.

Номер слайду 8

Сутінки опустились на землю, швидко вечоріло, та хтось ніби кликав хлопця. Друзі повернулись і вже втрьох придивлялись та прислухались. Берег був нерівний, між кущем та водою щось каламутилось. Он, там! Хлопчик побачив малого цуцика, який бультихався у воді. Всім тілом він боровся за своє життя. Лапки били по кризі, він не міг вибратись. Павло підбіг, вступив у воду, ухопив цуценя. Воно тремтіло від холоду і раділо, що врятоване. Швидким кроком хлопці побігли додому — грітися.

Номер слайду 9

 Недаремно прийшли на ставок!

Номер слайду 10

Щоденні 5. Читаю для себе. Стратегія «Щоденник подвійних нотаток». Учні самостійно мовчки читають текст оповідання. Під час читання записують у першу колонку таблиці цитати, фрази, які на них справили найбільше враження (викликали схвалення чи, навпаки, непорозуміння / протест). У другій колонці пояснюють, які думки та асоціації викликала записана цитата / фраза, про що вона змушує замислитись, пояснює вчинки.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Фраза з тексту Мої міркування (Чому саме ця цитата обрана? Про що вона змушує замислитись?)— Чи сподобалося вам, як закінчилось оповідання?

Номер слайду 11

Вправа «Розвідники» — Скільки у тексті окличних речень? — Скільки у тексті питальних речень?

Номер слайду 12

Створіть хмару слів до слова собака. Собака

Номер слайду 13

https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=2016501https://naurok.com.ua/test/nataliya-klevcova-na-stavku-1327948.html. Пройти тестування за поданим посиланням

Номер слайду 14

Рефлексія — Чи справдилися ваші очікування від уроку? — Які висновки ви зробили для себе після уроку?

Номер слайду 15

Домашнє завдання: скласти продовження історії

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку