Сценарій "Наука Світлофора Моргайка"

Про матеріал

Розширити знання учнів про правила поведінки пішоходів на вулиці, закріпити уявлення дітей про роль світлофора, вчити розрізняти дорожні знаки, виховувати увагу, спостережливість, учити самостійно користуватись набутими знаннями у повсякденному житті, виховувати артистичні здібності і уяву.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель початкових класів Стеценко Світлана Вікторівна  ВИСТАВАНАУКАСВІТЛОФОРА МОРГАЙКАСанаторна школа – інтернат І-ІІ ст. №22 м. Києва,

Номер слайду 2

 Мета: розширити знання учнів про правила поведінки пішоходів на вулиці, закріпитиуявлення дітей про роль світлофора, вчити розрізняти дорожні знаки, виховуватиувагу, спостережливість, учити самостійно користуватись набутими знаннями уповсякденному житті, виховувати артистичні здібності і уяву. Обладнання: дорожні знаки, свисток, дзвоник, плакат «Школа ПДР», кермо, самокат. Вікова категорія: сценарій адаптовано для дітей з мовленнєвими порушеннями (учнів 1-4 класів). 

Номер слайду 3

 (Звучить музика)Світлофор(виходить на сцену )Діти ми з вами живемо в місті де є багато легкових та вантажних автомобілів, які рухаються по дорогам. Їм ніхто не заважає, тому що існують чіткі, сурові правила для водіїв та пішоходів. І ми повинні їх знати.

Номер слайду 4

МУЗИКА(На сцену виходять звірята, граючись з планшетом і не помічають, що опинилися на дорозі. Поряд з ними , з кермом у руках, «іздять звірята – водії». Друзі, побачивши «автомобілі» перелякано туляться одне до одного)Мишеня Велике місто – просто горе... Тигреня. Ми розгубилися: “Ой!” і “Ай!”.

Номер слайду 5

Світлофор(Виходить на сцену)Добрий день. Я Світлофор Моргайко, який допомагає машинам іпішоходам виконувати правила дорожнього руху. Завітайте до нашої школи правил дорожнього руху.(Світлофор проводить тваринок зі сцени) 

Номер слайду 6

Музика( На сцену вибігають2 вовка і лякають зайчика)Звучить свисток Світлофора, вовки зупиняються ,а зайчик тікає.    Вовки( разом). Ну, постривай! Світлофор Зупиніться. Що значить « ну, постривай»? Це ви постривайте. Ви порушили правила дорожнього руху. Запрошую вас на навчання в нашу школу.(Світлофор проводить вовків за сцену) 

Номер слайду 7

Музика(На сцену повільно «виїжджає» Кішка на автомобілі і махає глядачам. Раптом вона зупиняється, дістає з кишені дзеркало і гребінець і поправляє зачіску. Кладе на місцеречі і дістає телефон починаючи розмову. Світлофор спостерігає здивовано за цими діями і подає сигнал свистком) Світлофор Ой! А що то за іномарка так дивно їздить?Світлофор (назва тварини) ви що, не бачили червоного світла на світлофорі? Кішка Зараз не модно їздити за правилами. Світлофор Не модно?У нас, дорогенька, багато машин,І строгий закон для всіх нас один!Ідіть до школи правил дорожнього руху. Вивчить їх на зубок, а тоді й їздити будете нашим містом(Світлофор проводить кішку за сцену)

Номер слайду 8

Музика (На сцену повільно виходить пес, У руках тримає вінок з квітами. Він замріяно нюхає квіти, кружляє по сцені, робить «ластівку» і кидає віночок зі сцени глядачам. Тоді лягає посеред сцени не помічаючи тварин-водіїв. До нього стрибає зайчик) Зайчик Не можна лежати на дорозі. Пес (відмахується)Світлофор(свистить). Даремно Ви, містер Пес, не слухаєтесь Зайчика.. Він правила дорожнізнає й розуміє. Запрошую тебе до нашої школи вивчити правила. Пес Зачекайте(відправляє повітряний поцілунок глядачам і уходить із Світлофором зі сцени)

Номер слайду 9

Музика (На сцену виходить Заєць з м’ячем. Він підкидає м’яч, грає з ним як футболіст. )Світлофор (свистить) А чи можна гратися на дорозі?Заєць У шахи ні, а у м’яча так,Світлофор Усім треба, перш ніж мандрувати, дорожню грамоту вивчати! У нас зараз іде урок правил дорожнього руху. (Дзвонить у дзвоник)(Всі тваринки і діти з залу виходять на сцену і сідають у коло) Звучить музика, Світлофор веде урок. По закінченню уроку всі встають) 

Номер слайду 10

Звірі Дякуємо за науку! Світлофор Сплітаючи злагоди й дружби вінок, пускаємось всі у веселий танок. Танок

Номер слайду 11

Світлофор(після таночка)Діти, а ви запам’ятали правила дорожнього руху?(Учні, що вийшли на сцену разом з тваринами на урок говорять слова.) 1. Для руху транспорту існує проїжджа частина дороги. Для руху пішоходів –тротуар. 2. Під час руху по тротуару необхідно триматися правої сторони, щоб не заважатиіншим. 3. Переходити нам слід. Тільки там, де перехід. 4. А доріжку пішохідну,Наче зебру, добре видно. 5. Будь уважним. Постривай – Ззаду не обходь трамвай6. А тролейбус і автобус Тільки ззаду оббігай! 

Номер слайду 12

7. Знайте, друзі, дітворі Можна тільки у дворіГратись, бігати, стрибати. Чи м’яча гуртом ганяти. На дорозі ж – знає кожен –(всі разом)гратися ніяк не можна! Світлофор.(звертається до залу) Всі будьте здорові!Живіть ви багато. І майте машини у кожній ви хаті. Та правила знайте і знаки вивчайте,А також виконувать не забувайте.(артисти аплодують)

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 3 клас, Сценарії
Інкл
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
1 березня 2019
Переглядів
1121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку